"Konya Kara Erik Kavurması" nasıl yapılır?
Konya Kara Erik Kavurması; beyaz toz şeker ve kara erik kurusunun üretim metoduna uygun olarak karıştırılması ve bu karışımın kavrulmasıyla hazırlanan bir üründür. Konya Kara Erik Kavurması; üretiminde kullanılan bileşenler ve ürüne özgü üretim metodu ile ustalık becerisi gerektiren bir üründür. Geçmişi eskiye dayanan Konya Kara Erik Kavurması, "Coğrafi İşaret" tescili almıştır.
KONYA KARA ERİK KAVURMASI MALZEMELER (4 Kişilik)
- 600 ml su
- 300 g kara erik kurusu (Tercihen Konya'da yetiştirilen eriklerden),
- 150 g beyaz toz şeker
- 150 g tereyağı
YAPILIŞI
Konya Kara Erik Kavurması'nın yapımı çok kolaydır.
Öncelikle kara erikler özenle yıkanır. Daha sonra yeterli büyüklükteki bir tencereye alınır.
Üzerine su ilave edilir ve kaynatılır. Suyunu çekmeye yakın üzerine beyaz toz şeker ilave edilir. Erik ve şeker karışımı birlikte pişirilir ve özen gösterilerek kavrulur. Sıcak olarak eritilmiş tereyağı, kavrulan eriklerin üzerine gezdirilerek dökülür.
Konya Kara Erik Kavurması böylelikle tüketime hazır hale getirilmiş olur. Konya Kara Erik Kavurmasının, tercihen sıcak olarak tüketilmesi tavsiye edilir.
Afiyet olsun
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.