Rusya ve Kuzey Kore bayrakları Ukrayna'da birlikte görüldü

Rusya ve Kuzey Kore bayrakları Ukrayna'da birlikte görüldü
Rusya ve Kuzey Kore bayrakları Ukrayna'daki cephe hattında yan yana görüntülendi.

Rusya ve Kuzey Kore bayraklarının Ukrayna'daki cephe hattında yan yana görüntülendiği iddia edildi.

RUSYA VE KUZEY KORE BAYRAKLARI BİRLİKTE GÖRÜNTÜLENDİ

İHA'dan alınan habere göre: Kuzey Kore'nin Ukrayna'ya karşı savaşmak amacıyla Rusya'ya asker gönderdiğine dair iddiaların ardından, Pyongyang ile Moskova arasındaki askeri iş birliğini gösterdiği öne sürülen bir fotoğraf paylaşıldı. Sosyal medya platformu Telegram'da yayınlanan ve Ukrayna'nın Pokrovsk şehrindeki bir maden sahasında çekildiği iddia edilen fotoğrafta, Rusya ve Kuzey Kore bayraklarının yan yana olduğu görüldü.

Ancak fotoğrafın gerçekliği henüz doğrulanmamışken, Rusya veya Kuzey Kore'den resmi bir açıklama yapılmamış durumda.

Güney Kore İstihbarat Servisi (NIS) geçtiğimiz hafta, Kuzey Kore'nin Rusya'ya 1,500 özel kuvvet askeri gönderdiğini duyurarak, uydu fotoğraflarını da paylaşmıştı. Açıklamada, bu askerlerin Ukrayna savaşında görevlendirileceği tahmin ediliyordu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise Kuzey Kore'nin Rusya'ya 10,000 asker göndermeye hazırlandığını öne sürmüş, istihbarat bilgilerine dayandırdığı iddiasında, belirsiz sayıda Kuzey Kore askerinin şu anda işgal altındaki Ukrayna topraklarında bulunduğunu belirtmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Kuzey Kore'nin Rusya'ya asker gönderdiği yönündeki iddiaları reddederek, "Bu da başka bir yalan habere benziyor," şeklinde cevap vermişti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.