Tarihi ahşap ev, oluşan heyelanla yıkıldı

Tarihi ahşap ev, oluşan heyelanla yıkıldı
Şiddetli sağanak yağışlar, hayatı olumsuz etkileyerek asırlık bir ahşap evin heyelan nedeniyle yıkılmasına yol açtı.

Rize'de şiddetli sağanak yağışlar, hayatı olumsuz etkileyerek asırlık bir ahşap evin heyelan nedeniyle yıkılmasına yol açtı.

"100 YILI AŞKINDIR YAŞADIĞIMIZ BİR EVDİ"

İHA'dan alınan habere göre: Geçtiğimiz gün Rize'yi etkisi altına alan şiddetli sağanak yağışlar, özellikle Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy Beldesi Çaycılar Mahallesi'ndeki Okur ailesine ait iki katlı evi olumsuz etkiledi. Evin alt katını çevreleyen taşlarla örülmüş duvarın çökmesi sonucu içerisi toprakla doldu. Ahşap çivilerle inşa edilen tarihi Rize evinin altındaki toprağın boşalması da evin bir kısmının çökmesine ve tamamen kullanılmaz hale gelmesine sebep oldu. Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) Rize İl Müdürlüğü, olay sonrası bölgeye ekip göndererek heyelanlı alanda inceleme ve hasar tespit çalışmaları başlattı.

iha-20241019aw311589-8.jpg

Evin sahibi Hamza Okur, ailesinin 100 yılı aşkın süredir yaşadığı evin son yağmurlarla zarar gördüğünü belirterek, "Dün akşam 03.00 sıralarında duyduğumuza göre burası çökmüş. 100 yılı aşkın süredir yaşadığımız bir evdi. Mala geldi. İçerisinde yoktuk. Can kaybı olmadığı için şükrediyoruz. Normalde biz kalıyorduk, ama son bir yıldır yarıcılara kiralamıştık. Allah hayırlısını nasip etsin. 100 yılın üzerinde bir ev. Can kaybı olmaması en azından sevindirici" ifadelerini kullandı.

iha-20241019aw311589-6.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.