Bakan Uraloğlu: " 26 milyar liralık 300 kilometrelik yolda çalışmalarımıza devam ediyoruz"

Bakan Uraloğlu: " 26 milyar liralık 300 kilometrelik yolda çalışmalarımıza devam ediyoruz"
Bakan Uraloğlu: "17 farklı lokasyonda 26 milyar liralık 300 kilometrelik yolda çalışmalarımıza devam ediyoruz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Karayolları Genel Müdürlüğü aracılığıyla depremden etkilenen illerde kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü belirtti.

"277 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPILDI"

AA'dan alınan habere göre: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya'nın Kale ilçesinde düzenlenen AK Parti Kale 8. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, geçen yıl yaşanan depremlerin Malatya da dahil olmak üzere birçok ili etkilediğini hatırlattı. Depremlerin 14 milyon kişiyi etkilediğini belirten Uraloğlu, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, kısa süre önce yaşanan 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Uraloğlu, AK Parti'nin Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için kongrelerin önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Ayrıca, partinin milletle olan bağını güçlendirmek için bu sürecin büyük önem taşıdığını söyledi. Uraloğlu, "Ülkemizi geleceğe taşıyacak nice yatırımları hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz" dedi.

Ulaştırma ve iletişim altyapısına 2002 yılından bu yana 277 milyar doların üzerinde yatırım yapıldığını hatırlatan Uraloğlu, Malatya'ya da son 22 yılda 82 milyar 346 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini belirtti. Depremlerden etkilenen bölgelerde yürütülen çalışmalara değinerek, "17 farklı lokasyonda 26 milyar liralık 300 kilometrelik yolda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugüne kadar 78 kilometresi tamamlandı ve yıl sonuna kadar 174 kilometre daha tamamlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"DAHA YUKARIYA SIÇRAMAK İÇİN VAZİYET ALIYORUZ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti'nin Kale 8. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, partinin vefa ve sadakat hareketi olduğunu belirterek, milletin desteğini yanlarında hissettiklerini ve bu sorumluluğu taşımak için gayret gösterdiklerini vurguladı. Uraloğlu, AK Parti'nin milletle birlikte daha büyük adımlar atacağını ve bu yolda çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın geleceğinin belirsiz olduğunu söyleyen Uraloğlu, iki tarafla da görüşebilme kabiliyetine sahip tek liderin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti. Filistin'de yaşanan zulme karşı Erdoğan'ın en başından beri net bir duruş sergilediğini hatırlatan Uraloğlu, Türkiye'nin bu konuda elinden gelen inisiyatifi aldığını söyledi. Filistinli kardeşler için zafer dileyen Uraloğlu, Erdoğan'ın uluslararası alandaki gayretlerinin savaşın daha geniş bir alana yayılmasını önlediğini belirtti.

Mahalli seçimlerde Malatya'da güzel sonuçlar elde ettiklerini ancak genel olarak istedikleri sonuçları alamadıklarını ifade eden Uraloğlu, AK Parti'nin bu durumu aşmak için yeniden yükselme sürecinde olduğunu söyledi. Kongrenin Malatya'ya, Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

Kongreye, AK Parti Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkçi ve Abdurrahman Babacan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AK Parti İl Başkanı Namık Gören ve çok sayıda partili katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.