Havalimanı'na kurulan mahkemeyle adli işlemler hızlandı

Havalimanı'na kurulan mahkemeyle adli işlemler hızlandı
Havalimanı'nda faaliyete geçen mahkeme ile haklarında yakalama kararı bulunanların adli işlemleri hızlı bir şekilde yapılıyor.

Antalya Havalimanı'nda faaliyete geçen mahkeme ile haklarında yakalama kararı bulunan kişilerin adli işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor.

GÖZALTINA ALINANLARIN ADLİYEYE GİTMESİNE GEREK KALMADAN İŞLEMLERİ YAPILIYOR

AA'dan alınan habere göre: Adalet Bakanlığı tarafından İstanbul ve Antalya havalimanlarına kurulan mahkemeler, havalimanında gözaltına alınan kişilerin adliyeye gitmelerine gerek kalmadan işlemlerinin hızla yapılmasını sağlıyor. Antalya Havalimanı'ndaki güvenlik kontrollerinden geçerken yakalama kararı olan kişiler, emniyet güçleri tarafından gözaltına alınıyor.

Bu şüpheliler, havalimanındaki mahkemeye götürülerek hakim karşısına çıkarılıyor. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) sayesinde, kararı veren mahkeme hakimi önünde ifade veriyorlar. Serbest bırakılmaları durumunda, uçaklarını kaçırmaktan kurtuluyorlar.

"201 KİŞİNİN İŞLEMLERİ KISA SÜREDE TAMAMLANDI"

Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adnan Tabar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce haklarında mahkemeler veya savcılıklar tarafından yakalama kararı bulunan kişilerin havalimanlarında tespit edildiğinde, kolluk kuvvetleri tarafından adliyeye götürülerek ilgili makama çıkarıldığını söyledi. Tabar, bu süreçte bazen kişilerin serbest bırakıldığını, bazen de işlemlerinin uzun zaman aldığını belirtti.

Başsavcı Vekili Tabar, bu süreçte uçaklarını kaçıranların yeniden bilet almak zorunda kaldıklarını vurgulayarak, "Bu sorunları ve yaşanan sıkıntıları gidermek amacıyla, Türkiye'de ilk kez Antalya ve İstanbul Havalimanı'nda böyle bir merkez kuruldu. 5 Ağustos'ta faaliyete geçtiğinden bu yana, yakalama kararı bulunan 201 kişinin işlemleri kısa sürede tamamlandı. Tutuklama kararı verilen kişilerin ise kolluk kuvvetlerince cezaevine teslim edilmesiyle işlemleri hızlıca sonuçlandırıldı" ifadelerini kullandı.

aa-35952146.jpg

"KURULAN MAHKEMEYLE HEM ZAMAN BAKIMINDAN, HEM EKONOMİK OLARAK BÖYLE BİR FAYDA SAĞLANMIŞ OLDU"

Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adnan Tabar, mahkemenin hafta içi ve hafta sonu sabah 08.30 ile akşam 20.30 saatleri arasında faaliyette olduğunu ve iki personelin hizmet verdiğini açıkladı. Mahkemenin, Antalya Adliyesi ek hizmet binası olarak tanımlandığını belirten Tabar, "Hakkında yakalama kararı bulunan kişiler, UYAP altyapısı sayesinde Antalya Adliyesi'ne veya diğer illerdeki adliyelere SEGBİS sistemiyle bağlanarak yakalama kararını veren makamın huzuruna çıkarılıyor" dedi.

Tabar, Türkiye genelindeki tüm mahkemeler ve savcılıklar tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan, Türk ya da yabancı uyruklu kişiler için bu sistemin kullanıldığını söyledi. Ayrıca, mahkemenin özellikle zaman kazandırdığını vurgulayan Tabar, "Antalya Havalimanı çok yoğun bir havalimanı. Daha önce yakalama kararı olan bir kişi tespit edildiğinde adliyeye götürülüyordu ve bu süreçte başka bir kişi yakalanabiliyordu, bu da gidiş gelişlerle vakit kaybına neden oluyordu" dedi.

Tabar, bazen ifade vermeye gitmeyen ya da mahkeme tarafından aranıp bulunamayan kişiler hakkında yakalama kararı çıkarıldığını ve bu kişilerin havalimanında yakalanmaları halinde uçaklarını kaçırıp yeniden bilet almak zorunda kaldıklarını belirtti. Özellikle yaz aylarında yurt dışına seyahat eden tatilcilerin bu durumla karşılaştığını ifade ederek, "Vatandaşlarımız uçaklarını kaçırdığı için yüksek fiyatlı biletler almak zorunda kalıyorlardı. Kurulan mahkemeyle hem zaman hem de ekonomik açıdan büyük bir fayda sağlanmış oldu" şeklinde konuştu.

Tabar, mahkemenin kurulmasında destek sağlayan Devlet Hava Meydanları Bölge Müdürlüğü'ne de teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.