Ya zafer ya şehadet: Konya'dan Filistin'e destek!

Ya zafer ya şehadet: Konya'dan Filistin'e destek!
 Editör
AGD Konya, Aksa Tufanı'nın yıl dönümünde ‘Ya Zafer Ya Şehadet’ diyerek Filistin davasına destek verdi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, siyonist İsrail'e karşı başlatılan Aksa Tufanı'nın yıl dönümü dolayısıyla ‘Ya Zafer Ya Şehadet’ temalı bir program düzenledi. Programa katılan Filistin sevdalıları, Kudüs'ün özgürlüğü ve Filistin davası için birlik mesajları verirken, Müslümanların direnişine vurgu yapıldı.

dsc-0263.jpg

“BİZ MÜSLÜMANLAR DÜNYA GENELİNDE HANGİ KONUDA SÖZ SAHİBİYİZ”

7 Ekim tarihinin üzerinden 1yıl geçtiğini belirten AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, "Gazze Cihadımızın birinci yıl dönümü vesilesiyle düzenlemiş olduğumuz 'Ya Zafer Ya Şehadet' temalı programımıza teşriflerinizden ötürü her birinize şükranlarımı sunuyorum. Hayatının merkezine cihadı koyan ve tek arzusu şehadet olan bir teşkilatın mensupları olarak yıllardır olduğu gibi 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana özgür Kudüs mücadelesinin yanında olduk. Merhum liderimiz Erbakan Hocamız ve diğer muhterem büyüklerimizden öğrendiğimiz gibi Mescid-i Aksa davasının bir iman meselesi olduğu gerçeğini her anımızda yansıtmaya çalıştık. Kısa kısa durum tespitleri yapalım. Mevcut durumda Dünya nüfusu 8,5 milyar, Müslüman nüfusu ise 2 milyar, beni İsrail ise tüm dünyada sadece 50 milyon. Yani sadece Müslüman nüfusunun 40 da biri. Dünya nüfusunun yaklaşık 200 de biri. Biz Müslümanlar Dünya genelinde hangi konuda söz sahibiyiz. Teknolojide, finansta, üretimde vs. Bastırılmış Müslümanlar haline gelmişiz. Kurtuluş reçetesini ilan ediyoruz; Bizim davamız İslam’dır. Gayemiz Allah’ın rızasıdır. Hedefimiz hak nizamı hâkim kılmaktır. Arzumuz tüm insanlığın saadetidir. Yolumuz cihattır. Yönetimimiz ikna metodur. Bu şartlarda İslam Tüm insanlığın can, mal, akıl, nesil ve din emniyetinin sağlanmasıdır" dedi.

dsc-0327.jpg

“BİR MİLLETİN ASIL GÜCÜ TANKI, TOPU, TÜFEĞİ DEĞİL; İNANÇLI VE İMANLI GENÇLİĞİDİR"

İslam’ın gerekliliklerinden söz eden Başkan Kara, "İslam, can emniyeti için terörizmi, mal emniyeti için faizi, akıl emniyeti için içki, kumar ve uyuşturucuyu, nesil emniyeti için fuhuş ve ahlaksızlığı, din emniyeti için inanç ve düşünce önündeki engelleri yasaklar. Allah’ın izniyle İslam’ı bu şekilde anlayıp tatbik edecek teşkilatlar Milli Görüş teşkilatlarıdır. İslam coğrafyasını ve dünyayı kurtaracak anlayışın mayası bizde mevcuttur. Gençlerimizin bu ruhla buluşup gelişmesinin yolları ise kurduğumuz teşkilatlardır. Bu yüzden rahmetli Erbakan hocamızın dediği gibi, ‘bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil; inançlı ve imanlı gençliğidir’ Biz bir ‘Elif’ kuşağı görüyoruz, ‘Asımın Neslini’ görüyoruz, “Milli Gençlik” görüyoruz. Bu rüyaya herkesin inanarak, evlatlarını bizimle buluşturmasını istirham ediyoruz. Gelecek, aydınlıktır. Gelecek, bizim anlayışımıza gebedir. Gelecek, mücadele eden müminlerin eliyle inşa edilecektir. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır. Ben bu duygu ve düşüncelerle hepinizi hürmetle selamlıyor ve tekraren hoş geldiniz diyorum" diye konuştu.

dsc-0319.jpg

“SİYONİSTLERİN VE SÜPER GÜÇLERİN YENİLEBİLECEĞİNİ BİRARAYA GELEREK HEP BERABER GÖSTERMİŞ OLDUK”

Gazze cihadının üzerinden tam bir yıl geçtiğini belirten Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Parlak, “Aksa tufanının cihadının 1. yılı mübarek olsun. 7 Ekim'den bu yana Filistin-İsrail sürecinde, Filistin ve Mescid-i Aksa davası için İslam dünyası gençlik teşkilatı olan AGD Derneği'ne canı gönülden teşekkür ediyorum. Cihat denince, fetih denince değerleri olan Konya’da maneviyata destek olan Konya AGD, elhamdülillah, bugün Müslümanlar olarak siyonistlerin ve süper güçlerin yenilebileceğini biraraya gelerek hep beraber göstermiş olduk. Müslümanların kudret ve güç sahibi olduğunu görecekler. Kahrolsun İsrail! Aksa, canımız sana feda olsun. Bugün buraya çıktık; Gazze cihadına destek olacağız ve gelecek yıllarda onları alaşağı edeceğiz. Hakk'ın ve Hamas'ın yanında olduğumuzu, Gazze'nin yanında olduğumuzu göstermek için bugün biraraya geldik ve birliğimiz ve beraberliğimiz tüm dünyaya gösterdik” şeklinde konuştu.

dsc-0306.jpg

“TEFEKKÜR EDİP DÜŞÜNÜN”

Gazze için hassasiyet gösterilmediğine dikkat çeken Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, “İnsanlar Gazze'yi seviyor, Gazze'yi seviyorlar ama eylem icraat yapmıyorlar sadece konuşuyorlar. En önemli nokta, Müslüman ülkelerin iş birliğidir. İnsanlar çok güzel konuşuyorlar, ancak konuşmalara değil, kimin safında olduklarına bakın. Konuşmak çok kolay; metinler hazırlanır ve konuşulur. Halkı kandırabilirsiniz, ama Gazze adına hiçbir şey yapmazsınız. Bu ülkenin sorumlusuyuz, lütfen ilgilenin ve tefekkür edip düşünün. Maalesef bu ülke utançlara imza atıyor. TBMM'de İsrail başkanları konuşuyor ve alkışlanıyor. Biz maalesef İsrail daha ticareti kesmedik. İsrail, Müslüman kardeşliklerimiz katlediyor. Filistin sevdalıları, değerli kardeşlerim, Müslüman icraata bakar. Orada bir avuç insan dünyaya şeref ve haysiyet öğretiyor. Biz iktidara geldiğimizde İsrail'i haritadan sileceğiz. Erbakan Hoca döneminde İsrail Filistin’e bir tane bomba atamadı. Erbakan Hoca, izzeti, namusu ve onurlu bir duruş gösterdi. Biz protesto ediyoruz, ama şunu unutmayın: Gazze'ye ihanet eden, başka Müslüman ülkelere de ihanet eder” dedi.

dsc-0292.jpg

NAZİF KARLIER’DEN 7 EKİM VURGUSU

Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, 7 Ekim’de Gazze’ye başlatılan saldırılar hakkında bir konuşma yaptı. Karlıer, İsrail’in saldırgan politikalarına karşı Filistin halkının direnişini ve Müslümanların dayanışmasının önemini vurguladı. "Bu saldırılar, Müslümanların onuruna yapılmış bir saldırıdır ve hep birlikte buna karşı durmalıyız" dedi.

dsc-0302.jpg

dsc-0343.jpg

“7 EKİM FİLİSTİN’İN ÇOCUKLARININ AYAĞA KALKTIĞI VE BİZ İŞGALE BOYUN EĞMEYECEĞİZ DEDİĞİ GÜN”

Tarihi dönüp bakılması gerektiğini belirten Nurettin Şirin, “Tarihte hak ile batılın öyle günleri olmuştur ki Rabbimizin ve Kur’an dilinde o günler Allah’ın günleridir. Allah’ın günleri, hakkın batıla galip geldiği günlerdir. İşte bugün 7 Ekim 2024. Tam bir yıl önce, sabah vakti İslam ümmetinin yiğitleri, aslanları, dünyanın firavunlarına ve siyonistlere karşı tarihin öyle bir darbesini indirdiler ki siyonistler hayal dahi edemezlerdi. Bir gün gelecek, Gazze ve Filistin halkı siyonist rejimin halkına hücum edecek ve tüm dünyaya, Amerika ve İsrail’e gösterecekler ki izzetin, şerefin ve onurun yurdu burasıdır. 7 Ekim, Allah’ın mübarek kıldığı Filistin’in çocuklarının ayağa kalktığı ve biz işgale boyun eğmeyeceğiz, teslim olmayacağız. Siyonistin işlediği suçları hesapsız bırakmayacağız. İhanet edenlere sessiz kalmayacağız. Ölürüz, öldürürüz, Aksayı Filistin’i siyonistlere bırakmayız dedikleri gündür” ifadelerine yer verdi.

dsc-0288.jpg

HAMAS TEMSİLCİSİNDEN MESAJ

Programın sonunda, Hamas temsilcisi Talal Nassar’ın video mesajı izlendi ve katılımcılar hep birlikte dualarla programı sonlandırdı. Nassar, Filistin halkının direnişinin devam edeceğini ve zaferin yakın olduğunu belirten bir mesaj iletti. Program, birlik ve dayanışma içinde Kudüs davasının yanında olma çağrısıyla sona erdi.

AGD Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenen programa, AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Parlak, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Lütfi Yalman, geçmiş dönem Konya Şube Başkanı Ceylanı Kılıç, Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer ve çok sayıda Filistin sevdalısı katıldı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.