11. Konya Kitap Günleri başladı

11. Konya Kitap Günleri başladı
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen Konya Kitap Günleri, büyük bir coşkuyla başladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen Konya Kitap Günleri, büyük bir coşkuyla başladı.

BAŞKAN ALTAY, KİTAP GÜNLERİ HAKKINDA KONUŞTU

İHA'dan alınan habere göre: Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yüzyıllardır kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan Konya'nın sanayi, tarım ve spor şehri kimliğinin yanı sıra, sanat ve kültürel yönleriyle de Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olduğunu vurguladı. Başkan Altay, Konya'nın kültürel hayatına büyük katkı sağlayan ve her yıl yüz binlerce kitapseveri bir araya getiren "Konya Kitap Günleri"nin bu yıl 11. kez kapılarını açtığını belirtti. Altay, "Kitap Günleri'ni sadece kitaplarla dolu bir etkinlik olmanın ötesinde, Konya'nın kültürel hafızasını güçlendiren ve okuma alışkanlığını yaygınlaştıran önemli bir organizasyon olarak değerlendiriyoruz. Bu yıl da 9 gün boyunca Selçuklu Kongre Merkezi'nde yüzbinlerce kitaba, değerli yazarlara ve edebiyat dünyasının önemli isimlerine ev sahipliği yapacağız." şeklinde konuştu.

iha-20241019aw311781-2.jpg

"ÖZGÜRLÜK İÇİN OKU"

Başkan Altay, en büyük sorumluluklarından birinin özellikle gençlere ve çocuklara okumayı sevdirmek olduğunu ifade etti. Bu yılki Konya Kitap Günleri'nin temasının, Filistin'de yaşanan insanlık dramı ve soykırım nedeniyle "Filistin, Kudüs ve Gazze" olacağını belirten Altay, "Mottomuz ise 'Özgürlük için Oku.' Başta Konya'mızdan olmak üzere bölge illerinden ve Türkiye'nin dört bir yanından 7'den 70'e tüm kitapseverleri, 27 Ekim'e kadar sürecek olan Konya Kitap Günleri'ne davet ediyorum." dedi.

iha-20241019aw311781-3.jpg

1 milyondan fazla kitabın, 250 yazar ve 250 yayınevinin katıldığı 11. Konya Kitap Günleri, kitap alışverişinin yanı sıra yazar buluşmaları, imza günleri, söyleşiler, paneller, atölye çalışmaları ve çocuklara yönelik etkinliklerle dolu bir program sunacak. Kitapseverler, ilk gününde Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Kemal Sayar, Süleyman Ragıp Yazıcılar, Sertaç Abi, Hulki Cevizoğlu ve Yunus Emre Akkor ile bir araya geldi. "Özgürlük İçin Oku" mottosuyla gerçekleştirilen 11. Konya Kitap Günleri, 27 Ekim'e kadar her gün 10.00-21.00 saatleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.