Konya'da Grip Salgınına Karşı Turşu Tüketimi Artıyor

Konya'da Grip Salgınına Karşı Turşu Tüketimi Artıyor
Konya'da kış aylarında son zamanlarda artan grip salgınlarının ardından vatandaşlar, bağışıklıklarını güçlendirmek amacıyla turşu ve turşu suyuna yönelmeye başladı.

Konya'da kış aylarında artan grip salgınlarının ardından vatandaşlar, bağışıklıklarını güçlendirmek için turşu ve turşu suyuna yöneliyor.

"TURŞU VE TURŞU SUYU, GRİBAL ENFEKSİYONLARDA BOĞAZ AĞRILARINA, AĞIZ YARALARINA VE ÖKSÜRÜĞE ÇOK FAYDALIDIR"

İHA'dan alınan habere göre: Salgın hastalıkların artmasıyla birlikte, özellikle çocuklar arasında yaygınlaşan solunum yolu enfeksiyonları hastanelerde yoğunluk oluşturuyor. Bağışıklığını güçlendirmek isteyenler, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan doğal turşuya yöneliyor.

Turşu üretiminde dikkat edilmesi gereken noktalara vurgu yapan Selman Kozan, benzer şikayetlerle gelenlere turşu ve turşu suyunu önerdi. "Mevsim geçişleri ve havaların soğumasıyla soğuk algınlığı salgınları artmaya başladı. Hastanelerde acil servisler tıklım tıklım dolu. Gelişme çağındaki çocuklarda aşırı bir salgın var. Okulların açılmasıyla birlikte bu durum daha da arttı. Bu nedenle probiyotik doğal turşu suyu ve çeşitleri özellikle tüketilmesi gereken ürünlerdir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve gribal enfeksiyonlarda boğaz ağrılarına, ağız yaralarına ve öksürüğe çok iyi gelir" dedi.

iha-20241019aw311483-4.jpg

Kozan, turşunun faydalarının normal gıdalara göre daha fazla olduğunu belirterek, Konya'da farklı turşu çeşitleriyle bu geleneği canlandırmaya çalıştıklarını vurguladı. Klasik turşuların yanı sıra bamya, acur ve kapari turşusunun da sağlık açısından faydalı olduğunu aktaran Kozan, "Kapari turşusu, şeker hastalığına, MS hastalığına ve safra kesesindeki taş sorunlarına iyi gelir" şeklinde konuştu.

iha-20241019aw311483-1.jpg

Selman Kozan, ürettikleri turşuların tamamen doğal olduğunu ve katkı maddesi içermediğini belirterek, "El yapımı turşularımız, eski usul tariflerle hazırlanıyor. 200 litrelik fıçılara tarladan topladığımız ürünlerle yapıyoruz ve kurma suyunu doğru ayarlayarak lezzetini sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

iha-20241019aw311483-5.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.