Berber salonunu hayvanat bahçesine çevirdiler

Berber salonunu hayvanat bahçesine çevirdiler
Berber salonu işleten Cuma Şeyh Hasan ve kardeşi Yusuf Şeyh Hasan, iş yerinin bir köşesinde 140 kuş türü besliyor.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde berber dükkanı işleten Cuma Şeyh Hasan ve kardeşi Yusuf Şeyh Hasan, iş yerinin bir köşesinde toplam 140 kuş besliyor.

6 FARKLI TÜRDEN 140 KUŞ

İHA'dan alınan habere göre: Cuma ve Yusuf Şeyh Hasan, 2012 yılında ailesiyle birlikte Kızıltepe’ye yerleşti. Kardeşler, 15 metrekarelik dükkanlarını zamanla bir kuş bahçesine dönüştürdü. Dükkanlarında Java, Hint bülbülü, saka ve kanarya gibi 6 türden toplam 140 kuş bulunuyor. Kardeşlerin oluşturduğu kuş bahçesi, en çok çocuklarıyla birlikte tıraş olmaya gelen ailelerin dikkatini çekiyor.

iha-20241019aw311423-6.jpg

Kuşları beslemeyi sevdiklerini belirten Yusuf Şeyh Hasan, "Ağabeyimle birlikte bu dükkanı yönetiyoruz. Öncelikle o berberliğe başladı, ardından ben de katıldım. Arkada bir kuş bahçesi yapalım dedik. Farklı 6 tür kuş ekledik. Şu anda yaklaşık 140 kuşumuz var. Kuşları beslemeyi seviyoruz; genelde ağabeyim ilgileniyor" dedi.

Tıraş olmaktan kaçınanların bile kuşları görmek için dükkanlarına geldiğini ifade eden Hasan, "Müşterilerin tepkileri oldukça olumlu. Gelen çocuklar kuşları çok seviyor. Tıraş sırasında bazen çocuklar yaramazlık yapabiliyor, ancak kuşları görünce daha sakin bir şekilde tıraş olabiliyorlar. Aileler bu durumu çok beğeniyor" şeklinde konuştu.

iha-20241019aw311423-1.jpg

Müşterilerden Cihat Hüseyin, dükkana tıraş olmaya gelenlerin kuş sesleri eşliğinde doğal bir ortamda tıraş oldukları için rahatladıklarını dile getirdi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.