Remzi Karaarslan: Çanakkale kınalı kuzuların destanı

Remzi Karaarslan: Çanakkale kınalı kuzuların destanı
Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Sayın Remzi KARAARSLAN’ın Çanakkale Deniz Zaferinin 106’ncı yılı ve MHP 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı münasebetiyle basın açıklaması yaptı.

Karaarslan mesajında şu ifadelere yer verdi; "Çanakkale kınalı kuzuların destanı, arkası ve sahibi Allah olan bir milletin can ve cesaret divanıdır. Çanakkale henüz bıyığı yeni terleyen 15’indeki kahramanların diyarı, sırtına 215 okkalık mermiyi alıp adeta istiklali kaldıran Seyit Ali Onbaşıların didarıdır. Derin sulara döşediği mayınlarla; batmaz, yenilmez, yıkılmaz denilen düşman gemilerini denizin dibine yollayan Tophaneli Yüzbaşı Hakkı’nın adıdır Çanakkale. Gelibolu Yarımadası’nda Ertuğrul Koyu’na çıkarma yapan binlerce sömürgeci askerin 67 neferiyle nefesini kesip sahilde rezil eden Ezineli Yahya Çavuş’un anısıdır Çanakkale. Dönmeyi düşünmeyen, teslimi düşlemeyen, sancağı düşürmeyen 57. Alay’ın fazilet ve fedakârlık anıtıdır Çanakkale. 'Bir elimizi bağlasalar da tek elimizle Boğaz engelini aşarız' diyen Lord planları, haçlı hevesleri Çanakkale'de paramparça edilmiştir. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü mahşer yeridir Çanakkale. Siperlere serilmiş kuru ot ve samanla doldurulmuş yataklarda hilalle yıldızın mürüvvetini düşleyen safiyet ve samimiyettir Çanakkale. Karanlık Liman'da 26 mayını 100'er metre aralıklarla 4,5 metrelik derinliğe döküp düşmanın belini kıran Nusret Mayın Gemisi'dir Çanakkale Neredeyse Vatanımızın her ailesinden bir şehidin veya bir gazinin olduğu yerdir Çanakkale. Asil Türk Milletinin kanlarıyla yazdığı destandır Çanakkale. Elbette Çanakkale için ne söylense yetersiz, nasıl bir yorum yapılsa eksik kalacaktır.

Hiç kuşku yok ki, Çanakkale’de kudretini iman ve iradeden alan vatan sevgisi hain ve habis ellerde ölüm saçan çelik ve baruta diz çöktürmüştür. Milli birlik ve beraberlik Çanakkale’de devleşmiş; bunun neticesinde müstevli emeller, mütehakkim hedefler, müfsit ve müşrik sömürgeciler devrilip atılmıştır. Çanakkale Deniz Zaferi yüksek bir ruhun, yüce bir ufkun pırıltılı mükâfatıdır.

Çanakkale Deniz Zaferi ve hitamında ortaya çıkan kara savaşları Türk milletinin mukadderat ve mukaddesatına olan sarsılmaz düşkünlüğünün açık seçik ifadesi, bedeli çok yüksek ispatıdır. Türk Milleti istiklal ve istikbal mücadelesine Çanakkale’de başlamış, Milli Mücadele’nin temeli Çanakkale Deniz Zaferi’yle kazılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin harcı bu zaferle birlikte karılmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisinin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayının İstiklal için birlik, İstikbal için dirlik. Kazanan Türkiye Olacak. Sloganıyla Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıldönümünde yapılması büyük kurultayımızın önemini daha da artırmıştır. 2023 vizyonunun kadrolarının belirleneceği Türk Dünyasının bilge lideri Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçelinin Önderliğinde bugün gerçekleşecek olan Milliyetçi Hareket Partisinin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayının Partimize ve Milletimize hayırlı olmasını dilerim.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimize, Çanakkale’de zalimlere direnen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, şanlı hatıralarını şükran ve saygıyla anıyorum. "                                                                                                                                                                               

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.