ELİN OĞLU KAFAYA KOYDUKTAN SONRA YAPAR
İnternette birçok doğru ve yanlış bilgi var. Bazı sitelerde hiçbir kaynağı olmadan, araştırma yapılmadan dolaşan bilgiler var. Bu çöp bilgilerden birinin de Linux ve Mac OS’a virüs bulaşmaz onlarda virüs yoktur yalanı olduğunu söyleyebiliriz.
Hatta internette olan Mac OS ve Linux’da virüs yoktur konusu hakkında bilgilerin tamamı yanlıştır diyebiliriz. Bilgisayarımıza zaman zaman deriz virüs kaptı, virüs bulaştı peki nedir bu virüs?
Kullanıcının dâhilinde olmadan çalışmasını devam ettirebilen, kendisini diğer dosyalara gizleyen aslında bir tür bilgisayar yazılımıdır.
Açık kaynak işletim sisteminde virüs yok mu?
Linux gibi açık kaynak işletim sistemi koduyla çalışan sistemin virüs bulaşmadığına inanmak hayal kurmaktan öteye gitmez. Fakat açık kaynak kodlu ve ön planda bir yazılım yüklemeniz durumunda virüslü bir program yükleme riskiniz oldukça düşük.
Açık kaynak işletim sisteminde geliştiriciler sürekli inceler sürekli güncel tutar birinin programa zararlı yazılım eklemesi halinde başka bir geliştirici bunu fark eder ve düzeltir. Kendimizi virüs korkusundan tamamen kurtarmak için ya da riski düşürmek için popüler olan yazılımı güncel olarak kullanmamız gerekir.
Neticede açık kaynak işletim sistemine sahip sistemlerde bir bilgisayar ortamı ürünü. Bu konularla alakalı sık sık duyduğumuz başak bir soruda Mac OS’da Virüs Yok Mu?
Mac OS Linux tabanlı bir işletim sistemi olsa da açık kaynak değil de kapalı kaynak kodlu bir yazılım. Bu yazılım sadece Apple ürünlere yüklenmektedir. Apple’da masraflı ve pahalı geliyor kullanıcılara ayrıca kullanıcıların kullandığı programların uyumlu olmaması sebebiyle piyasada peynir ekmek gibi satan Windows’a rakip olamaz bu yüzden Mac OS piyasada az kullanılıyor. Siz Hacker olsanız az kullanılan bir yazılma virüs yapmakla uğraşır mısınız?
Sonuç olarak tüm işletim sistemlerinde virüs vardır virüs bulaşmayan işletim sistemi yoktur.
ELİN OĞLU KAFAYA KOYDUKTAN SONRA HER TÜRLÜ YAZILIMA YAPAR…