Muhammet Yavaş

Muhammet Yavaş

Dünya kokuyorsun Süleyman

Dünya kokuyorsun Süleyman

Tasavvuf kalbi saflaştırmak, kötü huylardan temizlemek ve iyi olan huylarla doldurmaktır. Ancak bu iş pek kolay değildir. Çok zor olduğu düşünülen bir durumdur. Tasavvuf hal işi olduğu için yaşayan bilir tarif ile anlaşılmaz anlatılmaz. Kalb ile ruhun arasında olan ruhun temizlenmesi yani Ahlakın ilmide denilebilir. Dinin emir ve yasaklarına uyup yasaklarından son hızla kaçarak kalbi yeniden doğmuş kadar temiz etmektir iyi olan huylarla da doldurmaktır. Tasavvuf sünnet-i seniyyeye yapışmak ve bid’atlerden kaçmaktır, Süleyman’a bir kaç öğüt vermek gerekirse, nefsin iman ve itaat etmesi gerekir bütün işlerinin hakiki ve gerçekten kusursuz olması gerekmektedir Süleyman. Allah lütuf eder ihsan eder daha da yükseklere göklere çıkarsın fani olan her şeyden kaçman gerekir para makam mevki bunlar çok fani şeylerdir Süleyman ama kimilerine çok cazip gelir. Aslında ölmeden önce ölmektir baştan sona edeptir ,kadere olan rıza ve imandır kayıtsız ve şartsız bir çocuğun kollarını açıp kendini arkaya bırakması kadar teslimiyettir. İbadetlerde ihlas ve ve Peygamber Efendimizin güzel ahlakıdır. Her ettiğin sözde her işinde dine tamamen yapışmaktır. Bunların yanı sıra büyük bir ızdırap çekersin rahatlıkla tasavvuf olmaz süleyman, o kadar kolay değildir. Resullullah’ın mübarek kalbinden çıkıp evliyanın kalblerine gelen bilgilerdir, tasavvuf hadisi şerifte dediği gibi; “Allahü tealayı görür gibi ibadet et sen onu görmüyorsun da ,o seni görüyor.”

Hayat hep imtihanlarla geçer Süleyman, imtihan nedir bilir misin? İmtihan Allah’ın insanları denemek için maddi ve manevi sınavıdır sonu ya aydınlıktan çiçek bahçeleri ya da karanlıktan bir cehennem bahçesidir. İnsanoğlu doğar. Beşikte bebek olur hayatın farkında olmaz tek gayesi annesinden alacağı süttür. Sonra büyür imtihanlar ona yavaş yavaş gelmeye başlar hayata tutunmaya başlar o çocuk eğer ki imtihanları fark ediyorsa biraz daha zorlu bi hayat başlar.

Hayata kapılırsın süleyman önce para imtihanın başlar kendini hırsa kaptırırsın çok para kazanmak istersin ama bilmezler ki para sadece bu bir avuç dünyada sadece bir araç. Sonra kariyer planları başlar çok iyi bir kariyerin olmasını planlarsın büyük bir adam olmak istersin. Güzel ve çok büyük bir evim olsun diye çalışırsın belki senelerce bir ev almak için koşturur durursun. Kim istemez ki iyi bir arabası olmasını, sıra arabaya gelir bir fiil araba için çalışır durusun iyi bir ev iyi bir araba hepsinin sahibi olursun belki de biter mi bitmez! çocuklarım der durusun evlendireceğim onlara bir ev alacağım bizim çektiğimiz şeyleri bu çocuklar görmesin dersin onlar için başlarsın çabalamaya mücadele vermeye. Çocukları da evlendirdin hayat bunlardan ibaret sıra sana geldi süleyman...

Süleyman dünya kokuyorsun

İnsanların amacı dünyada para kazanmak , aile kurmak iyi arabalara güzel evlere, büyük kariyer planları yapmak değil tabi bunlar da olmalı ama insan bunun için yaratılmadı. Bizlerin Bu Hayatta amaçları farklı ibadet etmeye geldik Allah’ın Yerlerin ve Göklerin sahibi bizleri onun Rızasını kazanıp imtihanlardan başarıyla geçip onu Razı etmemiz için bizleri bu bir avuç dünyaya gönderdi. Tercih senin elinde süleyman irade senin elinde amaç ve düşüncelerin yaptıkların senin elinde defterin yarısını o dolduruyor birkaç sayfasını sana bırakıyor iyi yazarsan iyi olursun kötü yazarsan kötü olursun. İmtihanlarda böyle belki bir ömürde ne imtihanlarla kafa kafaya verirsin ama Dünyada ki amellerin iyi olursa belki imtihanlarda iyi geçer aslında her şeyin sahibi anahtarları elimize vermiş önemli olan o kapılıra anahtarları yerleştirmek açar mı açmaz mı kapıyı bilmem. sen mücadaleni ver. İkram sahibi sana versin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Yavaş Arşivi
SON YAZILAR