HAZLA, HIZLICA
Hız çağı, haz çağı içinde bulunduğumuz zaman dilimini hakkını vere vere tanımlamaktadır esasında.
Son model arabalar uzakları yakın ederken akıllı telefon dediğimiz cihazlar ise dünyanın diğer ucundaki teknoloji kullanıcısı ve hatta teknoloji bağımlısı ile bağlantı kanallarının da ötesinde duygusal ve telepatik iletişim yollarının bir numaralı objesi haline gelmiştir.
Teknolojik cihazların, internetin usulüne uygun kullanımı öğrenciler için bilgiye ulaşım kolaylığı sağladığı kadar iş insanlarına da aynı anda birden fazla işi eş zamanlı olarak halledip başarı trendini arttırmıştır. Bir ev hanımı mahir bir usta edasıyla emek emek yaptığı el işlerini sosyal medya hesaplarından paylaşarak görünür hale getirmiş, aile bütçesine de katkı sağlamıştır.
Bir de madalyonun görünmeyen yüzü var. Şöyle ki: Ebeveynleri tarafından iki yaşındaki çocuğunun eline tablet, telefon artık ellerinde ne cihaz varsa verilmiş, evlatlarını onlarca psikiyatrik problemlerden biri olan antisosyal kişilik bozukluğu problemleriyle farkına varmadan tanıştırmışlardır.
Whatsapp, twitter, facebook, instagram, tiktok hesabını iyi niyetle kullanmaya başlayan birey ise tatilde bol bol selfie çekip durum paylaşımları yaparak dar gelirliyi özendirmekle kalmayıp aile içi sıkıntılara sebep olmuştur. Örnek vermek gerekirse; ekonomik yetersizlikler nedeniyle tatil imkanı bulamayan Ahmet Bey’in eşi tarafından diğer aile kıyas edilmiş aile içi sıkıntılar baş göstermiştir.
Yakın geçmişte Amerika Birleşik Devletleri’nde şiddet içerikli oyunlar oynayan bir genç okulda çoğu öğrencinin ateşli silahla hayatına son vermiş birçok ailenin kaderinin kederi olmasına neden olmuştur.
Sonuç olarak: teknoloji, sosyal medya, internet kullanımı bıçak kullanmaya benzer. Bıçakla ekmek doğrarsanız size hizmet eden şahane bir araç olurken insanın hayatına son verecek bir eylemde kullanılırsa hayatları zindan eder.
Efendim, yolunuz yönünüz ve gönlünüz açık olsun.