Muhammet Yavaş

Muhammet Yavaş

Kalbin coğrafyası

Kalbin coğrafyası

Aşk, coğrafya, kültür ve zaman tanımaz. Âdem ile Havva'dan bu yana insanlık tarihinin en eski ve en temel duygularından biri olmuştur. Tahir ile Zühre'nin hikâyesi gibi, dünya üzerinde sayısız aşk hikâyesi vardır. Her biri farklı bir kültüre, farklı bir zamana ait olsa da, hepsinde ortak bir nokta vardır. Aşkın insanı dönüştüren, yücelten ve aynı zamanda acı veren bir güç olduğunu hatırlamak gerekir.

MODERN DÜNYADA AŞK

Günümüzde, hızlı yaşam temposu, teknolojik gelişmeler ve bireyselleşme eğilimi, aşkın anlamını ve deneyimini değiştirmiş gibi görünse de, aşkın özünde yatan duygular aynı kalmıştır. Sosyal medya, sanal ilişkiler ve flört uygulamaları aşk yaşama biçimimizi etkilemiş olsa da, insanın bir diğer insana duyduğu derin sevgi ve bağlılık ihtiyacı değişmemiştir.

TAHİR İLE ZÜHRE HİKAYESİ

Tahir ile Zühre'nin hikâyesi, günümüzde de gençlere ilham vermeye devam ediyor. Bu hikâyedeki fedakârlık, özveri ve karşılıksız sevgi gibi değerler, gençlerin hayatlarına yön veriyor. Aşkın, zorlukların üstesinden gelmeye güç veren bir motivasyon kaynağı olduğunu gösteriyor.

Aşk, insan hayatının en güzel ve en zorlayıcı deneyimlerinden biridir. Tahir ile Zühre gibi, birçok insan aşk uğruna büyük fedakârlıklar yapmıştır. Bu hikâyeler, bize aşkın ne kadar güçlü ve değerli olduğunu hatırlatır. Aşk, hayatımıza anlam katan, bizi daha iyi insanlara dönüştüren ve ölümsüzlüğe ulaşmamızı sağlayan bir duygudur.

TAHİR İLE ZÜHRE MESELESİ

Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da
hatta sevda yüzünden ölmek de ayıp değil
bütün iş Tahir ile Zühre olabilmekte
yani yürekte….

Mesela bir barikatta dövüşerek
mesela Kuzey Kutbu’nu keşfe giderken
mesela denerken damarlarında bir serumu
ölmek ayıp olur mu?

Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da
hatta sevda yüzünden ölmek de ayıp değil..

Seversin dünyayı doludizgin ama o bunun farkında değildir
ayrılmak istemezsin dünyadan ama o senden ayrılacak
yani sen elmayı seviyorsun diye elmanın da seni sevmesi şart mı?
yani Tahir’i Zühre sevmeseydi artık
yahut hiç sevmeseydi Tahir ne kaybederdi Tahirliğinden?

Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da
hatta sevda yüzünden ölmek de ayıp değil…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Yavaş Arşivi
SON YAZILAR