PATLATALIM 2020 VE SONRASINI
Konya’mız 2000 yılına giriyor ve bir asır bitiyor demiştik. Müthiş giriş ve beklentiler sonrası şehri yönetenlerden halkımızın istekleri arttı. 2020 dile kolay üzerinden tam 20 yıl geçti. Bu süreçte hem küresel birçok gelişme hem de Türkiye’de iç dinamiklerin etkili olduğu unutulmayacak yıllar oldu. 15 Temmuz tarihinde darbe girişimi ile karşı karşıya kalması ve sonradan yaşanılan büyük mücadele tarihe bir not ve gelecek nesillere anlatılacaktır. Darbe girişiminin başarısız olması ve sonrasında ekonomik darbe girişimleri yılların sonunda etkisini azaltması da zihinlerde yer edecektir. Ülkemiz ve Konya’mızda darbe teşebbüsü sonrası atmosferi şu dönemlerde gerçek dostluklar konusunu aklıma getirdi. Özellikle Konya’mızda herkesin bu düşünce içinde olması ve herkes heyecanla bu vatanı savunması demokrasi açısından fevkalade bir milattır.
Algıları yönetmek iletişimi yönetmek demektir. Kelimelerin gücü vardır. Son dönemlerde kelimeler üzerinde o kadar yumuşatarak zihnimizi doldurdular ki fark etmiyoruz. Örneğin; algı yönetimi ve propaganda kelimeleri o kadar zihnimize olumsuz mesaj verirken bunun yerine şimdi kamu diplomasisi kullandırıyorlar. Özellikle sosyal medya yoluyla kitlesel hipnoz yapılmaktadır.
Konya’yı yönetenler artık işleri daha da zorlaşacaktır. 2020 yılına girdik ve artık Z kuşağı çocuklarda bitti.2020 ile beraber ALFA kuşağı bebeklerde dünyaya gelmeye başladı. Bunlar daha masraflı ve zor tatmine ulaşacak ve teknoloji masraflı olacaklar. Yerel yönetimde X kuşaklarının yoğunlukta olduğunu biliyoruz. Eee… tam arada dile kolay 3 kuşak fark olacak. Özellikle Büyükşehir başkanımız ve diğer merkez ilçe belediye başkanlarının personel rejimine önem vererek Y kuşaklarından önemli yerlere idareciler atamaları takdir edilecek bir husustur.
Konya’mızda yapılacak en önemli iş farkındalık oluşturmaktır. Farkındalık oluşturmanın ilk kuralı eğitimdir. Eğitimle beraber okumak ve sonrası bunu idrak etmektir. Eğitim stratejisi 2023 belediyelerde artık en başta ve acil işlenmelidir. İnan ki harcama kalemleri arasında en az ama en etkili ve sizleri hedeflerinize ulaştıracak kanaldır.
Uğur İbrahim Altay başkanımız ve yanındaki Y kuşağı gençlerle bu şehrimize bir Sosyal Bilimler Üniversitesi kazandırmanın vakti geldi. Yalnız bu üniversite de Selçuk Üniversitesini haydi bölerek yapalım olmamadır.
Bu Y,Z kuşakları hatta Alfa kuşakları gençlerine mesaj veren, motivasyon verecek bir alan olacaktır. Fikirlerin ve projelerini destekleyecek, hayallerini anlatacağı butik bir üniversitede. Yenidünya düzenine uygun bir dünya mühendisliği için dinleri kullanmaya başladılar. Dindarlaştırma kılıfı altında, başta eğitim ve kültür politikaları olmak üzere toplumu, özelliklede gençliği seküleştrime ve dünyevileştirme projeleri uygulanıyor. Eğitime liyakat ve basiretle yaklaşmak zorundayız. Beyin kendisine ne öğretilirse onunla mutlu olmayı öğrenir.
Konya’mızın ise bu zor günlerde daha çok kenetlenmesine ihtiyaç vardır. Özellikle yerel yöneticilerin ve yerel siyasetçilerin kriz yönetimi, algı yönetimi, etkili iletişim, tanıma ve tanıtma ve şehrin pazarlanması gibi konuların ne kadar önemli olduğunu artık görmeleri gerekir. Teknokrat veya yatırımdan hep başarı gelebilir ama bu sözel kabul edilen konular bunların daha iyi anlaşılması ve anlatılmasını sağlanmalıdır. Bu kadrolar torpilli veya yeteneksiz kimselerin gelip dolduracağı kadrolar olmamalıdır.
.
.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.