‘Diriliş Ruhu’nun Ayak Sesleri
Bir milletin uyanışı geçmişinden aldığı ilhamla vücut bulur. Hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hem de Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun halkla olduğu her fırsatta ‘diriliş ruhu’ndan ısrarla bahsetmeleri, milleti yeniden cihan devletine hazırlamaları elbet bu yüzdendir.
İçimizdeki ‘Galyalıların’ bu cümlelere şahit olduklarında, davayı nasıl hakir gördüklerini gözlerindeki aciz ifadeler anlatır. Onlar zaten Galyalıdır…
Bir milletin geçmişine sahip çıkmasını; o diriliş ruhunu nasıl uyandıracağını bilen birileri var çevremizde. Çok şükür ki varlar.
Ve o birileri bir ilçe belediyesinin imkânlarıyla neredeyse tüm Dünya’ya kafa tutuyorlar…
Kimilerinin hayallerinde dahi yer etmeyen büyüklükteki organizasyonlar onların profesyonelliğinde ortaya çıkıyor. Öyle yüzlerce kişiyle falan da yapmıyorlar bunları. Ekibine güvenen bir başkan ve bir elin parmakları kadar çalışkan insan…
Selçuklu Belediyesi’nin ecdadına sahip çıktığı en önemli işten bahsediyorum. İstanbul’da Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde (TİEM) açılan ‘Selçuklular Sergisi’nden… Evet daha önce de bu konuda çok şey yapıldı. Ancak en kapsamlı proje bu. En çok ses getiren olay bu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açtığı sergi de 300 yıla yakın cihan devletliği yapmış Selçukluların; sosyal, siyasi ve içtimai hayatları anlatılmış. Bir sergi deyip geçmeyin. Bu eserlerin TİEM’de sergilenmesi bile başlı başına bir önemli olay.
Tabi böyle şeyleri yapabilmek için çok geniş ufuklara sahip yöneticilere ihtiyaç var. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay bu bağlamda tarih şuuru ve diriliş ruhu için tam bir şans. Başkan Selçuklu Belediye’sinin isim hakkını öylesine sahiplenmiş ki, Selçukluların Dünya coğrafyasında yaşadığı her yeri sanki vatan toprağı biliyor…
Selçuklu Belediyesi bu projeyi yaparken, Başbakanlık Tanıtım Fonu’nu aktif olarak kullanmış. Böylelikle Belediye kasasından büyük bedeller ödemeden çok büyük bir organizasyon yapabilmenin nasıl olacağını göstermişler yerinde tabirle.
Bu sergiye bir grup gazeteci arkadaş ve Konya protokolü ile birlikte gittik. Konya’nın kabuğunun böyle projelerle kırabileceğini birilerinin özelinde tüm Konya protokolü de görmüş oldu bizimle birlikte. Bu kusursuz proje ve organizasyonda emeği geçen başta Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay takdiri hak ediyor. Yine bu işle ilgilenen emek veren Başkan yardımcısı Şükrü Koyuncu, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Düz, Tanıtım ve Organizasyon Müdürü Ahmet Bilgiç, Kültür ve Sosyal İlişkiler Müdürü Muharrem BAŞALTUN ve adını sayamadığımız birim personelini şehir adına tebrik etmek gerekiyor. Konya’yı ve Selçukluları bir kez daha gündem yaptılar. Hem de konuşması sırasında Sayın Başbakanımızın da dediği gibi Ortadoğu’nun Selçuklu’ya ve Osmanlı’ya yeniden muhtaç olduğu böyle bir zaman diliminde…
Unutmadan bu işin büyüklüğünün idraki anlamında bir kulis bilgisi verelim. Selçuklular Sergisi TİEM’den sonra İngiltere’ye yani British Museum’a sergilenmek üzere gidecekmiş. Düşünebiliyor musunuz?
Bu ‘diriliş ruhu’nun ayak sesleri Ortadoğu’da cirit atan İngilizlere yetmez mi?
Tebrikler Selçuklu.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.