Konya yine yok
24 Ocak Salı günü Başbakan Binali Yıldırım, 23 il için destek paketini içeren Cazibe Merkezleri Tanıtım Toplantısında şu konuşmayı yaptı; “5 ayrı merkezde 23 ili, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl. Erzurum merkezinde Erzurum, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt. Van merkezinde Van, Hakkari, Muş ve Bitlis. Kars merkezinde Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır. Diyarbakır merkezinde Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan,
Cazibe Merkezleri Programı kapsamında, ön taleplerin alındığı, 23 il için müracaat sayısı bin 200. Toplam yatırım tutarı 19 milyar 600 milyon. Öngörülen istihdam 112 bin 400.
Şu ana kadar ön talep toplamada gelen teklifler bu düzeyde. Üretim-imalatla ilgili olanları yaklaşık 13 milyar, diğer kısmı da hizmet sektörüyle ilgili talepler. Gayet yoğun bir ilgi var. Bugün itibariyle program başlıyor. Üretime destek var, hizmet sektöründe faaliyet gösteren çağrı merkezi, veri merkezi kurulması var. Yatırım yapanlara ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek. İyi bir fizibilite, başarılı bir yatırım için olmazsa olmazdır. Dolayısıyla fizibilite hazırlanması, gerekli ön projelerin yapılması için istenen danışmanlık hizmetini biz karşılayacağız.
Yatırım için yer vereceğiz. Tercihimiz varsa Organize Sanayi Bölgesi içinde olmasıdır ama dışarıda da olabilir. Fabrika-bina yapımına destek verilecek. Yatırım için sıfır faizli yatırım kredisi verilecek. Faiz oranı indirilmiş işletme kredisi verilecek.
Desteklerde öz kaynak yüzde 30, kredi yüzde 70. Cebinden 30 lirayı sen koyacaksın, devlet de 70 lirasını verecek. Düşük faizli işletme kredisi vereceğiz. Kredi 4 yıllık olacak, ilk yılı ödemesiz olacak” açıklamasını yaptı.
KONYA YİNE YOK!
Başbakan’ın yukarıdaki açıklamasını okuduktan sonra Valisinden, Milletvekillerine, Belediye Başkanlarından, Kaymakamlarına, Sivil toplum Kuruluşu Başkanlarından, İş adamlarına ve sade vatandaşlarına kadar Tüm Konya’nın başlarını ellerinin arasına alıp birkaç dakika düşünmesini istiyorum. Bahse konu 23 ilin içerisinde KONYA neden yok?
Merkez ilçeler hariç 28 ilçenin dağ köylerinde aylık geliri 100 lirayı bile bulmayan, buna rağmen vatan ve millet aşkı ile yanıp tutuşan, ayağında giyecek ayakkabısı olmayan vatandaşlarımızın hakkını nasıl ödeyebileceğinizi düşünün.
Her türlü yatırımı almasına rağmen, en küçük ilçelerine bile bölünmüş yol yapılırken, ülkenin tüm nimetlerinden istifade eden ve buna rağmen bu vatana ve millete içinde azınlıkta da olsa ihanet edenlerin, ayrıca ülke düşmanları ile işbirliği yapanların olduğu içimizdeki hainlere böyle güzel fırsatlar verilirken, Konya’ya neden verilmez.
Suçu; ülkenin birliğine ve bütünlüğüne en büyük desteği vermesi, vatanı ve milleti için ölmeyi göze alması mı?
Yazılarımda sürekli bahsediyorum, Başbakan iken Ahmet Davutoğlu’nun bu tür konularda emir vererek çözüm getirmesi gerekirdi.
Bir kez daha ifade ediyorum, Davutoğlu’nun içinde bulunduğu şartları bilmiyorum. Suçlama da yapmıyorum. Ancak şartlar ne olursa olsun hayati önem arz eden projelerin en azından başlatılması gerekirdi.
Başbakanların memleketlerine yaptıkları yatırımları tek tek yazacak değilim, Başbakan çıkaran illerin ekonomik, siyasi, kültürel, ulaşım, eğitim, sportif faaliyetlerinde hızla zirve yaptığı her kesimin malumu.
Binali Yıldırım’ın başbakan olduktan sonra memleketine yaptığı ve yapmaya başladığı yatırımlar ise ortada. Son olarak 23 il içerisinde Başbakanın memleketi de var.
Başbakan Yıldırım ı asla eleştirmiyorum, hatta takdir ediyorum. Memleket sevdasından dolayı da tebrik ediyorum.
PEKİ!
Valisinden, Milletvekillerine, Belediye Başkanlarından, Kaymakamlarına, Sivil toplum Kuruluşu Başkanlarından, İş adamlarına ve sade vatandaşlarına, tüm KONYA halkı.
Başınızı ellerinizin arasına alıp düşünme zamanı gelmedi mi?
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.