Muhammet Yavaş

Muhammet Yavaş

Konya'da neler oluyor neler

Konya'da neler oluyor neler

Konya'da Kenevir Heyecanı!

Anadolu Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Mahmut Şenyüz Pusula Gazetesine yaptığı açıklamada, Çumra'da ekilen kenevirin hasadının 1 Eylül tarihinde gerçekleştirileceğini müjdeledi.

Bu haber, kenevir yetiştiriciliği ile ilgilenen çiftçiler ve kenevir ürünlerine meraklı olanlar için sevindirici bir gelişme.

muhammet-yavas-2.jpeg

Kenevir, hem gıda hem de sanayi alanlarında birçok kullanım alanı bulunan kenevir, hem çiftçilere yeni bir gelir kaynağı sağlayacak hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacak.

Anadolu Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'nin öncülüğünde Çumra'da ekilen kenevir, 1 Eylül tarihinde hasat edilecek. Bu hasat, Türkiye'deki kenevir üretiminin önemli bir kilometre taşı olacak.

Modifiye Tutkunları Konya'da Buluştu!

KONFER Klasik Modifiyeli Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Çalış'ın öncülüğünde düzenlenen Konya Modifiye Fuarı, Türkiye'nin dört bir yanından gelen modifiye tutkunlarını bir araya getirdi.

Konya Büyükşehir MEDAŞ Stadyumu'nun otoparkında 2 gün boyunca gerçekleştirilen fuarda, göz alıcı modifiye araçlar sergilendi. Sabah saatlerinde başlayan fuar, yoğun ilgiyle karşılandı. Konyalı ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen otomotiv severler, modifiye araçları yakından inceleme ve meraklılarını ile sohbet etme imkanı buldu.

muhammet-yavas-4.jpeg

Fuar kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren araç sahiplerine madalya ve plaket takdimi yapıldı. Ziyaretçiler, en çok abartılı egzozları ve yüksek sesli müzikleriyle dikkat çeken araçlara ilgi gösterdi.

Konya'da ilk kez düzenlenen bu tür bir fuar olması sebebiyle büyük ilgi gören Modifiye Fuarı, otomobil tutkunları için unutulmaz bir deneyim oldu.

BAŞKAN KILCA KARATAY'IN HAVASINI DEĞİŞTİRECEK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'nın imzaladığı Küresel Belediye Başkanları Sözleşmesi (GCoM), sadece bir imza töreninden öte, Karatay'ın geleceği için bir dönüm noktası olacak.

Bu sözleşme, Karatay'ı daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir şehir haline getirme yolunda önemli bir adım olmakla kalmayıp, aynı zamanda uluslararası bir iş birliği platformuna da dahil olmasının göstergesi olmuştur.

muhammet-yavas-1.jpeg

ÇEVRE DOSTU BİR ŞEHİR OLMA YOLUNDA

Başkan Kılca'nın da yaptığı açıklamada vurguladığı gibi, GCoM ile birlikte Karatay, enerji tüketimini azaltarak, yenilenebilir enerjiye geçişi sağlayarak ve karbon salınımını düşürerek çevre dostu bir şehir olma yolunda önemli adımlar atacak. Bu sayede, sadece Konya'nın hava ve su kalitesi iyileşmeyecek, aynı zamanda vatandaşların yaşam kalitesi de artacak.

KARATAY ÖRNEK OLACAK

Güneş Enerji Santralleri ve GES'li Pazar Marketleri gibi projelerle şimdiden bu alanda öncü olan Karatay, GCoM ile birlikte daha da hızlanacak ve örnek bir model haline gelecek.

Anlaşmanın uluslararası boyutunun da önemli olduğunu unutmamak gerekir. Bilgi ve deneyim paylaşımı sayesinde Karatay, diğer belediyelerle iş birliği yaparak daha etkili ve yenilikçi çözümler geliştirebilecek. Bu sayede, Karatay'ın sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşması hızlanacak.

Başkan Kılca'nın çalışmaları ve Konya modeli belediyeciliğin emekleriyle gelecek nesillere daha yeşil ve daha temiz bir Konya....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Yavaş Arşivi
SON YAZILAR