Rasim Atalay

Rasim Atalay

Konya Şeker’de seçimi kim kazanır?

Konya Şeker’de seçimi kim kazanır?

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nde seçimli genel kurulun yapılacağı tarih olan 27 Temmuz’a sadece 10 gün kaldı…

Seçime gidilen süreçte adayların propaganda yapmak için fazlaca vakitleri olmadığı için hızlandırılmış bir propaganda sürecinin yaşandığını görüyoruz. Bu süreçte adaylar sahada zamanla yarışırcasına koşturuyorlar…

Her biri hedef kitleye en kısa yoldan en hızlı şekilde ulaşıp derdini en açık, sade ve anlaşılır şekliyle anlatmaya çalışıyor.

Şehir merkezinde her ne kadar etkisini hissetmesek de Selçuklu, Karatay ve Meram’ın tarımsal üretimin yapıldığı ve özellikle pancar üretiminin gerçekleştirildiği mahallelerinde, Çumra’da, Seydişehir’de, Beyşehir’de, Altınekin’de, Cihanbeyli’de, Kulu’da, Doğanhisar’da, Hüyük’te ve oy potansiyelinin bulunduğu başkaca ilçelerde heyecan dorukta…

Seçim büroları açılıyor, başkan adayları ziyaretlerde bulunuyor, kooperatif üyesi seçmenlerle konuşuluyor, amaçlar, hedefler, neden aday olunduğu, nelerin yapılmak istendiği anlatılmaya çalışılıyor.

Bu süreçte sosyal medya da bir cadı kazanı gibi kaynıyor. Bir tarafta başkan adayları rey sahibi üreticilere mesajlarını doğrudan iletebilmek için sosyal medyayı etkin ve aktif bir şekilde kullanırken, diğer yandan da adaylardan bağımsız bazı isimler ilginç diyebileceğimiz, doğruluğu teyide muhtaç bilgileri paylaşıyor.

Yani kaynayan kazanın altına odun atılıyor…

Doğaldır, normaldir…

Seçim sürecinde bu gibi durumlarla karşılaşmak muhtemeldir. Zaten adaylar da bunları görüp, cevap vermeye bile tevessül etmiyor.

Seçim için her ne kadar propaganda sürecinin kısa olduğundan bahsetsek de siyasi arenada günleri bırakın, saatlerin ve dakikaların dahi çok büyük öneminin olduğunu, anlık kararların alınabildiğini, alınan kararların değişebildiğini biliyoruz…

Daha düne kadar onlarca adayın olduğu Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nde bugün baktığımızda aday sayısının bir elin parmak sayısına kadar gerilediğini görüyoruz.

En çok adayın bulunduğu Çumra ilçesinde birkaç gün öncesine kadar bizim bildiğimiz 4 aday vardı. Fazlası varsa da biz bilmiyorduk. Ramazan Erkoyuncu, Recep Konuk, Ali Turan ve Servet Sarı, Konya Şeker’e Çumra’dan aday olan 4 isimdi…

Kısa bir süre önce sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Servet Sarı, adaylıktan çekildiğini beyan etti. Geçtiğimiz hafta, Ramazan Erkoyuncu’nun Çumra’da seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdiği gün Servet Sarı, 15 Temmuz Pazartesi günü İçeri Çumra’da bir seçim bürosu açmak için hazırlık yapıyordu. Seçim bürosu açmak için hazırlanırken, adaylıktan çekildiğini açıkladı… Yani Çumra’daki aday sayısı 3’e geriledi.

Daha önce de belirttiğimiz üzere kollarını en erken sıvayan aday Arslan Üstündağ idi. Konya Şeker’de bir seçimden bahsediliyorsa adaylığı muhakkak olan, daimi aday olan Arslan Üstündağ da seçim bölgelerinin hareketli isimlerinden birisi…

Ziyaretler yapıyor, çiftçi kooperatifleri, dernekler ve benzeri kuruluşları ziyaret ediyor. Projelerini, hedeflerini, amaçlarını anlatıyor.

Ali Turan ismi de yabancı değil. Adı her ne kadar daha önce Konya Şeker’le bir anılmamış olsa da Konya tarımında söz sahibi isimlerden biri. Kendisini takip ettiğimiz kadarıyla yapmış olduğu planlama dahilinde başta kendi ilçesi olan Çumra olmak üzere seçmenleri ziyaret ediyor, dinliyor, söylüyor ve tabii ki oy istiyor.

Kuzey cephesine yani Altınekin, Kulu, Cihanbeyli bölgesine baktığımızda ise yine hareketli ve yoğun tempolu günlerin yaşandığını görüyoruz. Seçime giden süreçte adayların nerelerde ne yaptığına dair incelememizde Mehmet Taşpınar’ı da sahada görüyoruz. Kuzeyin adayı olan Taşpınar da seçim bölgesinde yoğun bir çalışma yürütüyor.

Peki Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nde seçimi kim kazanır?

Zor soru…

Seçim sandıkta kazanılır…

Tabi evvelinde sahada kazanmak lazımdır.

Kimin kazanacağını kestirebilmenin en zor olduğu seçimlerden biri. Gördüğüm kadarıyla sürprizlere bile gebe…

Ancak şu kadarını söyleyebilirim ki 27 Temmuz’daki seçim, Konya Şeker’de kooperatif üyelerinin en yoğun katılım gerçekleştirdiği seçim olarak tarihe geçebilir.

Biz yine Konya için, ülkemiz için ve üreticiler için en hayırlısını dileyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR