Metro’dan, Türkmenistan sergisine
Güzel bir hafta mutlu, sağlıklı ve başarı dolu günler dileğimizle yeni bir haftaya daha başlıyoruz. İşimizin başında sağlıklı ve huzurlu olduğumuz içinde şükrediyoruz.
Hafta sonunda yine siyaset gündemi ile siyasi dedikodular ve değerlendirmeler ile dolu dolu anlar geçirdik. Genelde millet iki konuda ortak sorular soruyordu. “Vekillerin dağılımı şehirde nasıl olur? Ak Parti kaç çıkartır?”, ikincisi ise “HDP barajı aşar mı?”…
Bu ana başlıklar altında şehrin genel konularına doğru dal budak salıyorduk.
Mesela Ak Partili siyasiler METRO açıklamalarının kendilerince şehirde beklenen heyecanı ve coşkuyu oluşturmamasından yana şikayetçilerdi.
Yıllarca bizim gibi sade vatandaşın “metro” çığlıklarını bir kenara bırakanlar dahası dalga geçenler dünü iyi hatırlamalıdır diye düşünüyorum.
Konya için metro yıllardır konuşulur. Eğer hafızamız bizi yanıltmıyorsa bu şehirde metrodan bahseden ilk Belediye Başkanı rahmetli Ahmet Hilmi Nalçacı’dır. Sonra şehre tramvayı kazandıran Ahmet Öksüz Başkan tarihe geçti.
Ondan sonra Başkan Adem Esen “metro, metro” demeye başlamıştı.
Sivil toplum içerisinde ise her yerde iki de bir “metro” diyen isimler ise İbrahim Dıvarcı ile Ahmet Kuş abilerimizdi.
Ardından Prof. Mehmet Babaoğlu’nun Konya projeleri ile “metro”nun şart olduğunu anlatmaya çalıştığını gördük.
Tabii Prof. Şaban Çalış Hoca da metronun gerekliliği konusunda bir toplantıda görüş bildirmişti.
Mesela yine yanlış hatırlamıyorsam İbrahim Dıvarcı 2007 yılında Binali Yıldırım’a gidip “Sayın Bakanım Konya'ya niye metro yapılmıyor?” diye sormuştu.
“Hafızayı beşer nisyanla malüldür” derler eyvallah lakin bu kadar da unutkanlık fazla.
***
Yıllarca metro davulu çalanlara kulak tıkadıktan sonra, bu insanların görüşlerine güldükten sonra, hatta bunlarla dalga geçtikten sonra elbette bugün bazı dev projeleri anlatmakta zorlanırız.
Olsun zorlansak da 10 yıl sonra bunları da unuturuz. Bunlar da birer hikaye olur. Sonuçta inşallah Konya metrosu ile büyükşehir olmanın bir gerekliliğini daha yerine getiriyor.
Bizde en başta Sayın Başbakanımız Davutoğlu olmak üzere bu işe emek, yürek ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Dua ediyoruz.
SELÇUKLU’NUN TÜRKMENİSTAN SERGİSİ DE GÜME GİTTİ GİBİ
Siyasetin kargaşasından Selçuklu Belediyesi’nin bir dev çalışması sanki politikanın gölgesinde kaldı. Türkmenistan biraz bilgi istediğimiz zaman çok sevindirici şeyler duyduk. Mesela bu sergiye tam 350 kişi katılmış. Düşünsenize bir sergi ve açılışta 350 kişi. Üstelik de gelenler laf olsun diye gelenler değil ilgili 350 kişi. Bakan yardımcısı Konya denilince hemen “Türkiye Başbakanı’nın şehri” demiş. Sergiye katılan akademik hocalar ve özellikle de Türkmenistan’daki yabancı misyon temsilcileri hem fotoğrafları hem de sergideki imitasyon eserleri öve öve göklere çıkarmışlar. Türkmenistanlı yetkililer sergideki fotoğrafların akademiye bağışlanmasını da son derece olumlu karşılamış. Sergideki imitasyon eserlerinde Türkmenistan’da kalmasını talep etmişler. Ama ne yazık ki eserler başka yerlere de sergi için gideceği için bu teklif kibarca ret edilmiş. At Bayramı için Türkmenistan’da bulunan Türk delegasyonu Selçuklu Belediyesi'nin bu konuda bir çığır açtığını ve bir ilçe belediyesinin bu kadar standardı yüksek bir sergiyi nasıl açtığını sormuşlar. Yine Selçuklu Belediyesi çini atölyesinde üretilen ürünlerden çok fazla talep olmuş.
Ne diyelim bazı şeyler yaşanmadan kıymeti anlaşılmazmış. Biz de Başkan Uğur İbrahim Altay ve ekibini bir kez daha kutlarız.
GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Bir araya gelmek başlangıçtır. Bir arada durabilmek ilerlemedir. Birlikte çalışmak başarıdır.
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Çocuklarımızı pazar ve tatil günlerinde bisikletleri ile caddelere salıvermediğimiz zaman ADAM oluruz
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.