‘NUH’UN GEMİSİ’Nİ MÜSLÜMANLAR BULDU
TARİHE YOLCULUK 266
‘NUH’UN GEMİSİ’Nİ MÜSLÜMANLAR BULDU
- Belgesel film yapımcısı Sertesen, Nuh’un Gemisi’nin kalıntılarının Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde olduğunu belirtti. Araştırmacı-Yazar Mehmet Eminoğlu da Nuh’un Gemisi’ni Müslümanların bulması gerektiği üzerinde durarak geminin “Âlemlere ibret olarak korunup bırakıldığını” söylemişti.
Bugün Beyşehir’e yapmış olduğumuz geziyi yazacaktım. Lâkin, Nuh’un gemisinin bulunmasına dair haberi okuyunca, Beyşehir izlenimlerimi Pazartesi günü başlamak kaydıyla değerlendirmemin daha iyi olacağını düşündüm.
Nuh’un Gemisi’nin yerinin bulunması çok ama çok önemli.
Müslümanlar açısından ise daha da bir önem arzediyor.
Müslüman Türkler tarafından yerinin keşfedilmesinin elbette büyük bir ehemmiyeti var.
Çünkü Nuh aleyhisselam ve kavmi sanayide ileri bir millet idi. Bunu ben değil, fazayı bana sevdiren ve uzayda neler olduğuyla ilgili Kur’an-ı Kerim’deki kozmik âyetlerle konuşan araştırmacı-yazar Mehmet Eminoğlu hocama ne kadar teşekkür etsem azdır. Benim gözümü uzaya ve gökyüzüne çeviren Mehmet hocamdan Allah razı olsun. Yattığı yer nûr olsun.
Belgesel film yapımcısı Cem Sertesen 42’nci Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Doğubayazıt ilçesindeki Vali Kutlu Aktaş Konferans Salonu’nda düzenlenen “Nuh’un Gemisi” konulu konferansa katılmış. Konferansta Cem Sertesen, Doğubayazıt’a bağlı Telçeker köyü sınırlarında yer alan Nuh’un Gemisi’nin iziyle ilgili öğrencilere bilgiler vermiş. Sertesen’in, konferansın ardından Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamalar önemli. Nuh’un Gemisi’nin kalıntılarının Doğubayazıt’ta olduğunu savunan Sertesen, “İnsanlık tarihinin en büyük efsanesi olan Nuh’un Gemisi ile yalnız bizler değil, dünyanın dört bir yanından insanlar ilgileniyor. Avrupalısı, Asyalısı, Amerikalısı, herkes Nuh’un Gemisi’nin Türkiye’nin doğusunda olduğunu kabul ediyor ve bulunduğu şehir de işte Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi.” şeklinde açıklama yapması, beni oldukça heyecanlandırdı.
Nuh’un Gemisiyle ilgili 23 yıllık araştırmaları sonucu belgesel film çektiğini anlatan Cem Sertesen, filmin yayınlandığında ülke turizmine dünya çapında katkı sağlayacağını ve 1995 yılında kalıntıyı gördüğünde dünyanın dikkatini çekmek için belgesel yapmaya karar verdiğini belirten Sertesen, şunları söylüyor:
“Nuh’un Gemisi’ni İlhan Durupınar keşfetti, Ara Güler ilk fotoğraflarını çekti ve 1985 yılında Doç. Dr. Salih Bayraktutan ilk bilimsel araştırmayı yaptı. Haftalar süren çalışmanın sonunda alınan yer altı radar görüntülerinde gemi gövdesi görüldüğü bütün çıplaklığıyla kanıtlandı. Konuyla ilgili hazırlanan rapor, dönemin başbakanlığına verildi. Raporun final cümlesinde geçen yazıda İngilizce olarak, ‘Evet bu bir gemi oluşumu izidir. Gövdeyi gördük ve bir an önce bölgede arkeolojik çalışmalar başlatılmalı’ şeklinde bir ifade yer alıyordu.”
Erkan Kösedağ ve Cem Sertesen’in kitabının adı ise şu: “Nuh’un Gemisi Asrın Keşfi”.
NUH’UN GEMİSİNİ MÜSLÜMANLAR BULMALI
Araştırmacı-Yazar Mehmet Emin Eminoğlu, “Eski Uzaycılar Yeni Uzaycılara İbrettir” adlı kitabında, Nuh döneminde yaşayan milletin sanayide ileri bir millet olduğunu belirterek “Tefsirlerde bu gemi hakkında önemli açıklamalar yer alıyor. Ve bundan dolayı da Ankebut Suresi 15. âyette “Biz o gemiyi âlemlere bir ayet, alamet ve ibret olarak koruyup bıraktık.” diye geçmektedir. Ben bu ifadeyi, bu geminin bir sanayi harikası olduğunu ve o zamanın bilgisine kuvvetlice bir delil kabul ediyorum.” ifadelerine yer veriyor.
Eserinde uzayda suyun olduğunu âyetleri delil göstererek dile getiren yazar Eminoğlu, Nuh’un gemisini Müslümanları bulmasının çok önemli olduğunu ve böylece Müslümanların, Batı karşısında ilimde öne geçebilecekleri ve ilerleyebileceklerini ifade etmişti.
PAZARTESİ: Beyşehir intibaları…
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.