Rasim Atalay

Rasim Atalay

Yalçın Başkan’la Ilgın üzerine

Yalçın Başkan’la Ilgın üzerine


Yüzölçümü itibariyle Türkiye’nin en büyük şehri olan Konya, sahip olduğu köklü medeniyet itibariyle bakıldığında da tarihi ve kültürel birçok değere sahip…


Konya’yı bu yaklaşımla ele aldığımızda doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm ilçeleriyle bir bütün olarak görecek olursak, aslında sahip olduğumuz servetin ne kadar büyük olduğunu fark edebiliyoruz.


Şehre bu bütüncül yaklaşımla baktığımız zaman her bir ilçesinin kendi içerisinde saklı birçok değere sahip olduğunu da görüyoruz. Hem tarihi ve kültürel değerleri, hem zengin altyapı kaynakları, hem her biri kendi içerisinde adeta bir üs olan sanayi tesisleri, tarımsal üretim mekanizmaları ve ürün deseni ile Konya, verimlilik üzerine kurulmuş bir şehir olarak yükseliyor.


Dün, her bir köşesi ayrı bir değer olan güzel şehrimiz Konyamız’ın Ilgın ilçesinin Belediye Başkanı Yalçın Ertaş Bey’i misafir ettik.


Yaklaşık 1 saat kadar süren sohbetimizde Yalçın Başkan’dan Ilgın’a ilişkin bilmediğimiz birçok şeyi öğrenmiş olduk. Ilgın’ın bugün olduğundan daha iyi bir konuma yükselebilmesi için el birliği ve gönül birliğiyle yapılan yatırımların meyvelerinin toplanma zamanı geldiğini de bu vesileyle öğrenmiş olduk.


Başkan Ertaş’ın deyimiyle Ilgın için 2022 yılı yatırım, 2023 yılı ise yatırımların açılışlarının yılı olacak.


Yalçın Başkan’ın yola ilk çıkış noktasındaki hedefi de aslında bu yöndeymiş. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun 100. yılında Ilgın’ın yıldızını parlatacak projeler üretip, bunları hayata geçirebilmek üzere plan, proje ve çalışma yürütülmüş.


Anlaşılan o ki, 2023 yılında Ilgın’da sadece Ilgın’a değil, Ilgın ile birlikte Konya’ya ve tüm Türkiye’ye değer katacak, daha çok kazanım sağlayacak projelerin açılışı için Ilgın’dan sıklıkla söz edeceğiz.


Unutmadan, Başkan Yalçın Ertaş, Ilgın’ın dün olduğundan daha iyi bir yarına ulaşması için her anlamda desteklerini sonuna kadar esirgemeyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız, hemşerimiz Murat Kurum’a ve yine Büyükşehir Yasası ile birlikte Ilgın’da değer katacak birçok projede omuz veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a şükranlarını sunuyor.


Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş ile yaptığımız söyleşinin detaylarını arkadaşlarım gazetemizin sayfalarında ve internet sitemizde sizlerle paylaştılar, birbirinden güzel ve değer katacak projelerin detaylarına oradan ulaşabilirsiniz.


EROL HOCAMIZI DUYGULANDIRAN VEDA


Gazetemizin en önemli kalemlerinden biri, Konya’ya çeyrek asırdır kaleme aldığı binlerce yazı ile büyük katkılar sağlamış olan, kıymetli büyüğümüz Erol Sunat Hocamız, Konya’dan ayrılmak durumunda. Kısa bir süre sonra Konya’dan Bursa’ya göç edecek.


Elbette ki Erol Hocamızın gazetemize verdiği emeklerin hiçbir şekilde karşılığı olamaz ama yarım elma gönül alma düşüncesiyle Yönetim Kurulu Başkanımız Harun Akgül ve ekip arkadaşlarımızla birlikte Erol Hoca’mıza güzel bir anı bırakmak istedik. Bu vesileyle Erol Hoca’yı gazetemizde ağırlayıp, güzel bir şekilde uğurlayalım diye kendisine küçük bir sürpriz yaptık.


Duygularını açık etmemeye çalışsa da nemlenen gözlerinin içindeki ışıltı, hoşnut olduğunu ve kendisine verdiğimiz değeri anladığını gösteriyordu. Mesleğe başladığım ilk yıllarda tanıdığım, yazılarını zevkle okuyup takip ettiğim, zaman zaman gerçekleştirdiği ziyaretlerde tecrübelerinden mümkün mertebe istifade etmeye çalıştığım, kıymetli büyüğüm, hocam Erol Sunat’a bundan sonraki hayatında, Bursa’da, güzellik, iyilik, sağlık ve ömrüne bereket diliyorum. Allah yolunu açık etsin. İnşallah bir gün yine kalemi Pusula ile kesişir diye umut ediyorum. Zira Konya, Erol Hoca’yı özleyecek, eksikliğini hissedecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR