Uğur Özteke

Uğur Özteke

BELEDİYELERLE İLGİLİ SIKINTILI BİLGİLER OLMAMALI

BELEDİYELERLE İLGİLİ SIKINTILI BİLGİLER OLMAMALI

Bugün üç farklı konuya değinmeye çalışacağız.

Önce bir abimizin ısrar ve inatla şikayetçi olduğunu konuyu yazmak zorundayım. Abimiz Türksat abonesi imiş. Abimiz kredi kartı da kullanmıyormuş. Ama geçtiğimiz hafta tam bir hafta boyunca Türksat parasını ödemek için gittiği şubede “programda arıza var peşin vara alamıyoruz kredi kartı ile ödeyin yoksa PTT’ye ödeyin” deniliyormuş.

Abimiz bu duruma çok öfkeli idi.

AĞIRBAŞLI ABİMİZ CEVAP VERMEK İSTEMİŞ

Son zamanlarda pek sık araya gelemiyoruz ama İttifak Holding’in eski döneminde daha sık görüşüp konuştuğumuz TİMAV eski Başkanı Ahmet Ağırbaşlı abimiz geçenlerde Maarif Koleji ile ilgili yazdığımız yazıya her ne hikmetse kendi penceresinden CEVAP vermek istemiş. Gündemin yoğunluğundan bizim yazının hemen ertesi gün bu yazıyı kullanamayınca Adnan abimiz Sayın Uğur Bey, dün cevaben bir e mail göndermiştim herhalde alamadınız yeniden gönderiyorum” diyordu.

Adnan abimizin bize gönderdiğini yayınlayamadık; ama gecikmeli de olsa Adnan abimizin yazdığını harfiyen yayınlayalım istedik;  

“Her tarafı İmam Hatip yaptık ve mahvettik”

Uğur bey kardeşim, yazınızda: “Önceki gün Konya’nın yarısından fazlasının tanıdığı örnek başarılı beyefendi tertemiz ve samimi AK Partili bir abimizle sohbette iken konu İmam Hatiplere (Abimiz de İmam Hatiplidir) gelince abimiz iki kolunu yana açıyor ve haykırıyor “Her tarafı İmam Hatip yaptık ve mahvettik” diyor. “  diye naklettiğiniz talihsiz ifadeyi okudum. Bu Samimi insana soruyorum “ İmam Hatipleri nasıl mahvetmiş?” bir açıklasın da biz de bilelim. Uluorta kamuoyunun önünde samimi olan bir insan konuşamaz. Köy enstitüleri kapatılıp imam hatip okulları açıldıktan sonra ülkemizde maalesef belli bir kesim imam hatip düşmanlığı yapmaya başladı ve bu düşmanlık zaman zaman da nüksetmektedir. Bu samimi kişinin ve “ortak aklın” değerlendirmeleri İslam düşmanlarını sevindirmekle kalmayıp kendilerince her zaman başvurabilecekleri daha doğrusu intihal yapabilecekleri bir veri tabanı olacaktır.

Ben burada imam hatipleri savunacak değilim, çünkü onların savunmaya ihtiyaçları yoktur. Gelelim bu 28 Şubat fetret döneminden sonra imam hatiplerin çoğaldığını iddia eden mezkur samimi kişiye ve de oradaki tasdikleyici 7-8 kişinin her tarafı imam hatip yaptık! Diye feryat eden gafillere resmi verilerle cevap veriyorum..

1-Maalesef her taraf imam hatip okulu değil,  şu anda Konyamızda imam hatip lise ve orta okulların oranı diğerlerine göre % 19… Acaba bu gafiller kaç olmasını isterlerdi de % 19 gözlerine çok gözüküyor?

2-Bu zavallılar şu bilgilerden de mahrumlar herhalde uluorta konuştuklarına göre... Okullar kapanmadan milli eğitim müdürlüğü ilkokul son sınıftaki öğrenciler arasında hangi ortaokula gitmek istediğine dair anket yapmaktadır. Neden? Çünkü talepler doğrultusunda milli eğitim müdürlüğü ona göre derslik ve okul ayarlaması yapacaktır.

3-Demek ki bazılarının anladığına göre kimse zorla imam hatip okuluna gönderilmiyor.

4-  Bir de 7-8 kişinin ortak aklı maalesef şu kanaate varıyorlar: “Ama bu kafa ile bu gidişat ile insanlığa ve en önemlisi İslamiyet’e büyük zarar veriyorsunuz. “Bu arkadaşlar şu bilgilerden de maalesef uzaktalar: Bugün Ehlisünnet İslam, imam hatiplerde ve ilahiyat fakültelerinde öğretilmektedir. Eğer imam hatipler olmasa bu millet dinini 1932-1950 arasında olduğu gibi ezanı Türkçe okunmasına müsaade eden, “İslamiyet bizi geri koyuyor, biz de Avrupalılar gibi Hristiyan olalım,” diyen zihniyetteki insanlardan mı öğrensin?

Sayın baylar İslamiyet’e bu imam hatipliler nasıl zarar veriyor bir açıklayın da bizler de bilelim.

Çoğu insanımız da imam hatip fazlalığından yakınırken masumane “yahu bu kadar imam hatip açılacağına endüstri meslek lisesi açılsa olmaz mı?” diye kamuflaj yaparak imam hatip düşmanlarına çanak tutuyor. Şu bir gerçek ki imam hatip okulları endüstri meslek liselerinin alternatifi değildir. Ayrıca imam hatip okulları açıldı diye endüstri meslek liseleri ondan dolayı açılmıyor da değil! Bugüne kadar acaba hangi imam hatip mezunu bir sanayici, esnaf ya da bürokrat biri çıkmış da endüstri meslek liselerine ihtiyaç yoktur demiş? Aklı başında bir insan imam hatip okullarının ihtiyaç olduğu kadar endüstri meslek liselerinin ihtiyacına bir o kadar inanır. Yine ortak akıl denilen nesne, manevi kalkınmayla maddi kalkınma beraber yürümezse ikisi de sonunda emperyalist ülkelerin kölesi olan insanlar yetiştirmeye mahkum olduklarını da bilir. Bir imam hatipli bilir ki “Allah Muhsinleri sever.”(Bakara:195) Yani Allah iyilik yapanları ve de işini iyi yapanları sever. Bugünün tabiriyle inovasyon yapanları, ar-ge yapıp işini geliştirmeye yani iyinin en iyisini bulmaya çalışanları sever. Ülke kalkınmasının maddi boyutunda görev alacak olanların endüstri meslek liselilerin olduğuna imam hatipli gönülden inanır.

Bu 7-8 kişi arkadaşlarıma ben de samimi olarak diyorum ki gelin alt yapıdan yoksun bilgilerinizle imam hatiplilerin dedikodularını yapacağınıza neden Konyamızda yeterli endüstri meslek lisesi açılmıyor oturun onu tartışın ve gerçekten çözüm yolları bulun.

Bir de yıllarca aynı kafadaki insanlar eğitimin kalitesizliğinden bahsederken her ne hikmetse imam hatiplerdeki eğitimin kalitesizliğinden dem vururlar. Beyler biraz insaflı olun. Eğitim politikası bir devlet politikasıdır. Kaliteli bir eğitim sistemi varsa tüm okullarda var demektir. Kalite yetersizliği varsa yine tüm eğitim kurumları aynıdır. Yıllarca eğitim kalitesinden hep şikayet edile gelmiştir, ama buna köklü bir çözüm getiren hükümetler gelmemiştir. Bu bakımdan eğitim kalitesinin yetersizliğinden bahsederken sadece imam hatiplerin üzerinden yapılan bir eleştiri yanlıştır.

İmam hatiplere bu derece yanlış bilgilerle sözün nereye varacağını bilmeden, kime fayda sağlayacağını bilmeden ağır ithamlarda bulunan bu 7-8 kişinin imam hatip camiasından özür dilemelerini bir imam hatipli ve bir eski TİMAV başkanı olarak bekliyorum.

Allah birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Amin…”

BELEDİYELERLE İLGİLİ

TEK KÖTÜ ÖRNEK

DUYMAK İSTEMİYORUM                                                                                                        

Yeni dönemde, yeni Konya dizaynında özellikle Büyükşehir ve merkez ilçelerle ilgili kafa karıştıracak mide bulandıracak şeyler duymak istemiyorum. Bazen okurlarımız dostlarımız bize üç maymunu oynadığımız için kızıyorlar yaaa. Vallahi onlara da hak vermemek elde değil. Ama dam gittikçe alçalıyor ve değnek kalkmıyor baylar bayanlar.

Buyurun en son duyduğumuz iddia. İnşallah iddiadır ve aslı yoktur. Yalnız bize bu durumu iletenler konunun artık SGK’ya yansıdığını da söylüyorlardı.

Fazla uzatmadan ve detaylara girmeden durumu şöyle kısacık özetleyelim;

“Karatay Belediyesinde 80 işçi bir firma ya da şahıs tarafından bin 600 lira maaşla çalıştırılmış. 4 tanesi hariç diğerlerinin de SSK’ları yokmuş.”

Şimdilik bu kadarı yeter. İnşallah Sayın Başkan bizi arar ve bu tamamen iddia ve yalan böyle bir şey yok der.

Biz de memnuniyetle durumu yine buradan yazarız, sizlerle paylaşırız.

…..

ZAFER’DEKİ BU MANZARA KONYA’YA YAKIŞMIYOR

Hani hep deriz ya, “okurlarımız sağ olsun, var olsun.” Bizim göremediklerimizi gören, duyamadıklarımızı duyan, birlikte yaşadığımız bu şehrin sorunlarına kayıtsız kalmayan okurlarımız bize sürekli bilgi akışı sağlıyor, biz de bunları çoğu zaman kelimesine dahi dokunmadan yayımlıyoruz.

İşte şehirle dertlenen bir okurumuz daha. Buyurun fotoğraflar ve okurumuzun yorumu;

foto-(1)-011.jpg

S.A. Uğur Abi; Konya’nın sorunlarına olan hassasiyetinizi biliyorum. Sizinle bir sorundan çok bir ayıbı paylaşmak istiyorum. İşim gereği çok seyahat eden biriyim. Ve Konya’da çok fazla çarşı pazar çıkmaya vaktim olmaz. Olacak ya dün Zafer’de bir işim çıktı. Camlı Köşk hizasından LCW’nin önünden geçerken utancımdan bir Konyalı olarak, bir insan olarak yerin dibine girdim.

foto-(2)-012.jpg

Abi bütün saksılardaki çöpü temizlemeyene mi kızarsın yaşadığı şehrin canına okuyan insanlara mı kızarsın bilemedim. Zafer, Konya’nın İstiklal Caddesi ve dışarıdan çok insan geliyor. Bir Konyalı olarak o insanlara bir şey diyemem ben. İzah edemem. Bu önce burada yaşayan insanların görevi sonra belediyenin orayı temiz tutmak.

foto-(4)-006.jpg

Ömrümün 15 yılı İstanbul’da geçti İstiklal Caddesi’nde çok gezdim, orada günün her saati temizlik arabaları çalışır. Ben utandım abi bunu bütün Konya ile paylaşalım ki hep beraber utanalım bir daha yapmayalım. Saygı ve sevgilerimi sunarım abi.” 

foto-(5)-004.jpg

………

Aslında fotoğraflar yoruma gerek bırakmıyor. İki üç metre etrafında çöp kovaları olmasına rağmen yediğini, içtiğini, artığını bu saksılara bırakmanın izahı olabilir mi? Hani aslan yattığı yerden belli olurdu, hani temizlik imandandı?.. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bulunduğun yer seni memnun etmiyorsa, yerini değiştir. Çünkü sen ağaç değilsin

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kaldırımlarda, yollarda, açık alanlarda görenlerinin görüntüsünden ve kokusundan canını çektirecek gıda maddelerini yemediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR