Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Çamdalı yapacak helvayı..!

Çamdalı yapacak helvayı..!

Espiri dolu kendine has tarzıyla Mahmut Tuncer'i 7'den 70'e herkes tanır, ünlü türkücünün o meşhur ''yağiniz var mi var var..'' türküsü de şu aralar Ali Çamdalı için söylenir oldu Konya'da..!

Türlü badirelere ve geçen sezon kıl payı ligde kalması ile derin nefes almasına rağmen sonrasında dağ gibi borçla karşı karşıya kalan, üstelik bir de transfer tahtası dahi kapatılan ama yönetimin olağanüstü gayreti ile engelleri tek tek aşan ve şu an ligin en çok transfer yapan takımları arasında olan Konyaspor'da doğal olarak gözler şimdi Ali Çamdalı'nın üzerine çevrildi.

Ne diyor Mahmut Tuncer,

''Bakkal amca bakkal amca (Ne var)

Yağıyi var mı (Var var)

Uniyi var mı (Var var)

Şekeri var mı (Var var)

Ne duruyorsun (Ne yapayım)

Helva yapsana helva yapsana

Helva yapsana vay vay helva yapsana..''

Tecrübesi yeterli olur olmaz bilinmez, elbet zaman gösterecek, şu bir gerçek ki Mahmut Tuncer'in türküsünde vurgulandığı üzere Çamdalı'nın mazereti yok başarılı olmak, takımı uyumlu hale getirmekten başka çıkar yolu da yok..!

Yönetim tüm olumsuzluklara rağmen, ciddi manada yük omuzladı, tekrar vurgulamak gerekirse yani o kadar badireye rağmen yönetimsel olarak bakıldığında gelinen nokta gerçekten takdire şayan büyük bir başarıdır.

Bir çok takım transfer dahi yapamadı, bazıları da birkaç oyuncu ile yetinmek zorunda kaldı ama Konyaspor'a baktığınızda son olarak Denijel Aleksic ve Nikola Boranijasevic'in gelişiyle toplamda 12 transfer yapıldı böylesi bir ortamda..

Kadro olarak elbette gidecek oyuncular da var ama gençlerle birlikte 30'u aştı şu anda ve bunca oyuncu arasından yepyeni bir Konyaspor oluşacaksa bunun mimarı da 40 yaşındaki Ali Çamdalı olacak.

Dolayısıyla şimdi tüm gözler Teknik Direktör Ali Çamdalı'nın üzerinde..!

İşi hiç de kolay değil ama Mahmet Tuncer'in de vurguladığı gibi ''yaği var, uni var ne duruyorsun, helva yapsana'' demeden geçemiyor taratarlar da haklı olarak..

Yönetim üzerine düşeni fazlasıyla yaptı, gözler de Ali hocada tamam ama işin bir de taraftar boyutu var ki doğrusu şaşırmamak elde değil, şu an satılan kombine rakamları hiç de beklendiği gibi değil.

Bu rakamların daha da yukarılara çıkması 20 binleri aşması gerekiyor, ki son olarak 2. haftadaki Galatasaray maçı bilet fiyatlarının açıklanmasıyla kombinelere ilginin de bir anda arttığı gözlemleniyor. Forma konusuna girmiyorum bile..!

Takıma destek artarak devam etmeli.

Bakalım Kasımpaşa deplasmanı ile lige başlayacak olan Konyaspor nasıl bir 11 ile başlayacak, beklentilerimiz tahminlerimiz elbette var ancak buradan yazıp da işe karışmak benim yapıma ters, neticede helvayı yapacak olan Ali hoca, O işini bilir diyelim..

Sezona en iyi şekilde başlanması dileğiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR