Konya’ya yapılan haksızlık
Konya’da IŞİD’e katılan oğlunu Suriye’de bulup evine getiren emekli imam olan babadan şoke eden bir iddia geldi. O babanın iddiasına göre; “Konya’dan yüzlerce genç IŞİD için savaşmaya gitti.”
Bu, geçenlerde Konya gündemine düşen haberdi.
Ana muhalefet partisi Konya milletvekili açıkladı. Konya’dan binlerce gencin IŞİD’e katıldığını bunların bazılarının öldüğünü, Konya’da IŞİD yapılanması olduğunu ve toplu namazlar kılınarak gençlerin bu örgüte yönlendirildiğini açıkladı.
Konya Müftüsü Ali Akpınar, IŞİD’e Konya’dan yüz kişinin katıldığını açıklayarak ailelere Konya’da çocuklarına sahip çıkmaları konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini anlattı.
1980 darbesinin gerekçesi olan Konya’daki Milli Selamet Partisi mitinginde önde Konya belediye başkanı dahil istiklal marşında ayağa kalkmadıkları ve şeriat istenen pankartlar taşınması olayından bugüne Konya’nın şanssızlığı devam etmektedir.
Konya bu konuda şanssız, sessiz ve savunmasızdır. Gerçeğe bakarsak 1980 öncesi sağ ve sol terör örgütlerine Konya’dan katılımlar son derece azdır. Konya ölçeğindeki Anadolu’nun herhangi bir kentinde ne kadar katılım varsa Konya’da da aynısıdır. En ünlü sol terör örgütü, PKK gibi bölücü terör örgütlerine katımlar parmakla gösterecek kadar azdır.
Gerek 1980 öncesi gerekse sonrasında irticai, radikal dinci örgütler Konya’da taban bulamamış, yer edememiş, bu tür örgütlerin genel merkezi durumuna düşmemiştir. Tüm uğraşmalara, çalışmalara rağmen bu tür örgütlere Konya’nın gençleri ilgi göstermemiştir.
Geçmişte radikal dinci terör örgütü Hizbullah diğer şehirlerde cezalandırdığı şahısları Konya’ya getirmiş ve burada kiraladığı evlerin bodrum katına gömerek Konya’yı ajite etmeye burada taban bulmaya çalışmasına rağmen asla rağbet görmemiş, taban ve eleman devşirememiştir. 28 Şubat öncesinde Türkiye’de fenomen olan aczmendi grubu da tüm uğraşılara rağmen Konya’da faaliyet alanı bulamamıştır.
Türkiye’deki tarikatlar mozaiğine baktığımızda bile genellikle Konya halkının tarikatlara ve cemaatlere olan ilgisi son derece azdır. Konya halkı dindardır, muhafazakardır, inançlı insanlardan oluşur; ancak Konya halkı ibadetini camilerde yaparak, inançlarını kuran ve hadislerin ışığında yaşamaya daha çok önem vererek inançlarını saf ve temiz olarak yaşayan insanlardır.
Yıllardan bu yana Konya şehrinin üzerinde tarikat, cemaat, dini örgütlenmelerle olağanüstü bir çalışmalar yürütülmesine rağmen Konya halkı asla radikal örgütlenmelere, cemaat ve tarikatların sarmalına asla sarılmamış, Konyalı gençler asla bu tür tertiplere rağbet etmemiştir.
Konya emniyeti bir açıklama yaparak IŞİD’e katılım konusunda “ülkemizin diğer illerinden kaç kişi katılmışsa Konya’dan da o kadardır” diyerek gerçeği açıklamıştır.
Konya’ya IŞİD üzerinde haksızlık yapılmaktadır. En fazla içki tüketilen il yalanı gibi her konuda Konya üzerinden kötü propaganda yapılmaktadır. Bu konuda Konya’yı savunacak olan herkese büyük görev düşmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.