Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

PAŞA KEYFİ...!

PAŞA KEYFİ...!

Sezona Kasımpaşa deplasmanında elde ettiği 3-2'lik galibiyetle başlayan Konyaspor evine müthiş keyifli ve özgüvenli dönüyor.

Konyaspor sezonun ilk maçında Kasımpaşa deplasmanında kalede Slowik, sağ bekte Uğurcan sol bekte Guilherme stoperlerde Adil ve Damjanoviç, orta sahada Jevtovic, Ufuk, forvet arkasında Pedrinho, sol kanatta Yusuf Erdoğan, sağ kanatta Ndao ve ileride de Umut Nayir 11 ile başladı maça..

Teknik Direktör Ali Çamdalı 5 yeni ismi 11'e alırken, kaleci Yavuz ile Melih İbrahimoğlu ve son transferlerden Aleksic'i de kadroya dahil etti.

Çok özlenen, uzun zamandır görmeyi arzu ettiğimiz bir frikik golüyle maçın başında 1-0 öne geçti Konyaspor.

Henüz 7. dakikada Yusuf'a yapılan sert faulde topun başına gelen yeni transfer Pedrinho frikikten müthiş bir gol attı. Yaklaşık 30 metreden adeta mermi gibi kaleye giden topla sezonun ilk golünü bulan Konyaspor, deplasmanda 1-0 öne geçiyordu bu olağanüstü golle.

Gerçekten uzun zamandır beklenen bu muhteşem frikik golü Konyaspor'u daha rahat oynamaya yöneltti ilerleyen dakikalarda.

Pedrinho 26'da bir de gol kaçırdı, acele etmeyip topla girseydi ceza sahasına ki imkanı vardı ama olmadı bu kez topu auta yolladı.

İlk yarının sonlarında Kasımpaşa hocası sarı kartlı Sami Uğurlu kırmızı kart görünce küfürler ederek Konyaspor kulübesine yürüyünce ortalık karıştı.

Ayıptır yahu, edep yahu..!!

Hakeme kızabilirsin, o oldu bu oldu diyebilirsin ama sen bir hocasın ne o öyle taraftar gibi daha sezonun ilk maçında bu yaptığı hiç yakışmadı..!

Müsabakanın 2. yarısına bu kez Kasımpaşa golle başladı. Kontraya çıkmaya çalışan Konyaspor savunmada açık verdi golcü Nuno bu hatayı affetmedi kalecinin asistiyle (!) maçta durum 48'de 1-1 oldu..

Kora kor bir mücadeleye dönüştü oyun..

Bu dakikalarda orta sahada doğrusu tecrübeli bir abiye ihtiyaç olduğu göze battı yani bir Nzonzi olsaydı ne olurdu diye düşünmeden edemedik..!

Bu düşünceleri yazıya dökerken Ali Çamdalı hoca da değişikliğe gitti Yusuf'u aldı Aleksic'i oyuna dahil etti oysa kanat değil orta saha aksıyordu bana göre..

Pedrinho bir frikikte az farkla kaçırdı, sonrasında Jevtovic ve Ndao ile pozisyonlar yakalansa da gol olmadı ama golü bulan taraf Kasımpaşa oldu.

74'de Kasımpaşa durumu 2-1'e getirdi bu golde kalecinin müdahale edememesini anlayamadım. Defansın o kafayı vurdurması da ayrı bir endişe verici durumdu..

Ufuk Oğulcan ile Prip de Ndao ile değiştirildi mağlup duruma düşüldükten sonra, ataklar sıklaştırıldı..

Aleksic 81'de çok güzel kontrol ettiği topu Konyaspor'un beraberlik golü olarak Kasımpaşa ağlarına bıraktığında maçın son anlarının da çok çetin geçeceğinin işaretiydi, öyle de oldu..

89'da bu kez Umut müthiş bir kafa golüyle durumu 3-2 yapan golü atarken Guilherme'nin güzel asistine de şapka çıkartılması gerekiyordu.

Öne geçen ardından 2-1 mağlup duruma düşen Konyaspor, Aleksic ve Umut'un golleriyle bu kez öne geçiyordu ama en güzeli de 3 yeni transferinin de gollere imza atmış olmasıydı doğrusu..

Hırslı, azimli, özellikle de geriye düşse de oyundan düşmeyen görüntü umut vericiydi özellikle de haftaya oynanacak Galatasaray maçı öncesi özgüven için müthiş değerli bir galibiyet oldu.

Tebrikler Anadolu Kartalı..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR