Muhammet Yavaş

Muhammet Yavaş

Sırtımda bir dünyayla

Sırtımda bir dünyayla

Şehrin kalabalığında kaybolmuş yüzlerce yalnız yolcuyuz... Hepimiz ayrı bir hikâyenin kahramanı, tek başımıza yazdığımız bir senaryonun figürleriyiz.

Sokaklar, her biri farklı bir dünyaya açılan kapılar gibi uzanıyor önümüzde. Her adımda yeni bir karşılaşma, her bakışta yeni bir hikâye saklı.

Ama bu kalabalığın içinde ne kadar da yalnızız aslında. Kendimizi saran görünmez duvarlar var sanki birbirimize yaklaşmamızı engelleyen. Belki de bu yalnızlığın sebebi, kendi yarattığımız duvarlarda yatıyor. Kendimizi kıyafetlerimizle, makamlarımızla, paramızla ve maddi varlıklarımızla süslüyoruz. Unutuyoruz ki, bu dünyadan götüreceğimiz tek şey ruhumuz. Giysilerimiz eskimeyecek, makamlarımız elimizden gidecek, paramız bir gün değerini yitirecek. Ama ruhumuz, bu geçici dünyanın ötesinde sonsuza kadar var olacak. Peki, bu ruha ne kadar değer veriyoruz? Onu beslemek için ne kadar çaba sarf ediyoruz?

muhammet-persembe-kose-docx.webp

Sokaklarda dolaşırken insanlara bakıyorum.

Gözlerinde hırs, telaş ve belki de bir parça mutsuzluk var. Maddiyatı peşinden koştururken maneviyatı unutmuş gibiler. Belki de bu yüzden bu kadar yalnızlar. Belki de bu yüzden ruhları aç.

Unutmayalım ki, bizler sadece bu dünyada var olmak için değil, aynı zamanda güzel bir iz bırakmak için de buradayız. Bırakacağımız iz, maddi varlıklarımız değil, ruhumuzun güzelliği olsun.

Unutmayın, yolculuk tek başınıza da olsa, varış noktası herkes için aynı….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Yavaş Arşivi
SON YAZILAR