Bazı yöneticilerin yatacak yeri yok…
Allah aşkına yeter. Allah rızası için bu şehri yönetip kul hakkını bilen Allah’tan korkan, kuldan utanan, vebalin anlam ve ağırlığını bilip taşıyanlara artık yeter diyoruz.
Bizi yöneten büyüklerimiz, ne olursunuz basını kendi yanlış ve yalan emelleriniz için kullanmayı, dahası alet etmeyi bir alışkanlık haline getirmekten vazgeçin.
Önce bizi, dahası insanımızı üzen, çileden çıkartan ve bu şehirde manevi işkence yöntemi ile test eden küçük bir olayı sizlerle paylaşacağız.
………..
Dün sabah saat 9 suları. İhsaniye’de Biberci Petrol’ün orada, demiryoluna paralel olan o güzel alternatif yol tıkanmış durumda.
Olabilir mi? Olur tabii. Bu yolda bir kaza olmuş olabilir, bir araç arızası olabilir, ya da patlamış çatlamış bir boru yüzünden trafik durmuş olabilir.
Hadi gelin şimdi empati yapalım.
Direksiyondasınız saatli randevunuz var. Ve şehrin en güzel trafik yönünden akan bu yolunu kullanmak için “Bismillah” dediniz ve durdunuz. Durdukça duruyorsunuz. Çok kısa aralıklarla birinci viteste dur kalklar yapıyorsunuz. Demek ki olay büyük, büyük bir kaza filan vardır diye düşünmeye iyi niyetle devam ediyorsunuz.
Zaman hızla akıp geçiyor ve sizin ilerleme temponuz da hiçbir değişiklik yok. Bu arada trafik tıkandıkça iki şeritli yolun sağında en sağında üçüncü şeritler oluşmaya başlıyor. Üçüncü şeritte yasak pak etmiş araçları da görüyorsunuz. Yani düğüm olmuş durumdasınız.
Dakikalarca bekliyorsunuz.
Bizim de aklımıza millet gibi ilk sağdan çıkış noktası olarak Nalçacı’nın bir arkası Bera yönünden gelen yola sapmak geliyor. Ahhhh oraya bir ulaşabilsek.
Neyse o anda geliyor. Ahaaa o da ne?
Burası karşıdan gelen, sağdan, aradaki tali yoldan çıkan araçlar ile “İskender’in kör düğümü”. Korna çalanı mı ararsınız, camdan sarkıp birbirine küfredip tehdit edenleri mi?
Bildiğimiz bütün duaları okuyoruz. “Sabır Ya Rabbim, birileri bize sarmadan şu yoldan hayırlısı ile bir çıkaydık” demekten başka şansımız yok.
Biraz daha ilerleyince atladığımız, ama her hafta yaşanan bir Konya gerçeği ile karşı karşıya kalıveriyoruz.
Ey büyük Allah’ım nasıl da atladık.
Günlerden Perşembe. Bugün Nalçacı’da şehrin göbeğinde trafiğin en kilit yerindeki semt pazarını nasıl da unuttuk!
Kaldırımlara, yolun kenarlarına otomobillerini park edip pazar alış verişine gidenler…
Ne ararsanız burada.
Bu kargaşa da trafik mi ilerler?
………..
Sadece burası mı?
Hayatta pazar kültürüm yoktur. Bırakın Muhacir pazarının durumunu, şehir içi trafiğinin iğrençliğinden, dahası kepazeliğinden hangi gün Dedeman kavşağında pazar kurulur, hangi gün Şeker Furuş’ta pazar kurulur… biliriz. Çünkü 3. Dünya ülkelerindeki gibi semt pazarı kültürünün korkusundan dolayı o cadde ve sokaklara girmemeye çalışırız. Kısaca pazar alış verişi yapmayız ama semt pazarlarını gün ve gün ezbere biliriz.
………..
Pekiii Belediyelerimizin sitelerindeki modern kapalı ve de otoparklı pazarlarımız nerede?
Tekrar başa dönüyoruz. Bu kul hakkıdır. Bu bir vebaldir. Bu yakılan yakıt, milli sermayedir. Bu zamandır.
Ve şunu da adımız Uğur gibi biliyoruz ki, insanlar birilerine inanarak size oy atabilirler ama inanın size küfrediyorlar.
Yazık… Yazık… Çok yazık.
Hatta yazıklar olsun size…
GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Durmak devrilmenin bir adım öncesidir.
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Büyükşehirde büyük şehir insanı gibi mutlu yaşayabildiğimiz zaman ADAM oluruz.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Değerli hocam konya gittikçe kötüye gidiyor evet bir haftadır il dışındayım İzmir balıkesir manisa dolaştım İzmir otogara geçen pazar geldik İzmir ayvalık seyehat edecem bilet elimde saat geldi otobüs yok sordum nerede sizin araç 30 dakika geç gelecek bu nasıl bir izah 40 derece sıcakta bekle. o kalabalıkta dedim az bir yemek yiyeyim bi lokantaya yönlendim sipariş vermeden lavabo sordum sünnettir elimi yıkayayım dedim ne demesinler lavabo yok goca İzmir ve otogar da lokanta el yıkamak imkânsız
Yanıtla (0) (0)Trafiği Felç etmek için nasıl kötülük yapışır hepsini yapıyorlar maşallah helal olsun şöyle okkalı cezalar olmadığı sürece kimse kural falan takmıyor Uğur abi kesinlikle çok Haklısın
Yanıtla (0) (0)Abi formda ya da istanbul caddesinde gökdelen olsa fena olmaz mı ama yok Amerika'yı gezmeyen başkanlardan olmaz bir şey
Yanıtla (0) (0)Hazım Uluşahin İşmerkezi arkasındaki boş alande,bodrumda otopark, zemin kapalı pazar yeri, üst katlar işyeri olarak inşaa edilebilecek bir imkan, neden belediyece biran önce değerlendirilmiyor?
Yanıtla (0) (0)Abi fena kızmışşın anlaşılan ama sende konyamızın diğer değerli basın kuruluşları gibi başkanlara methiye düzüp reklamı kapacan abi böyle doğruları yazarsan bak bozuşursunuz.
Yanıtla (0) (0)Uğur bey daha bu sabah otobüste otobüs şoförü kızıyordu dert yanıyordu bıktık bu yolların kapanmasından bitmek bilmeyen trafik kuyruklarından diye kapanan yer üstelik çok işlek olan Hacıveyiszade Camii önündeki tramvay hattı ve yolu tamamen kapanmış.
Yanıtla (0) (0)Hngi yol açılıyor hangi yol kapanıyor belli değil arefe günü Üçler mezarlığına girebilmek için daha doğrusu araba park edecek yer bulabilmek için 1 saat uğraş ve çaba verdik verdiğimiz oylar yazıklar olsun zerre haketmiyorlar
Yanıtla (0) (0)Uğur bey Allah aşkına Mevlana Kültür Merkezi'nin orayı düzene soksunlar ve sizden ricam bu Hilton otelin arkasında ki eski harabe evleri yıkmaları ve yerine ne yapılacaksa biran önce yapmaları yoksa ailecek geçilecek yerler değil hemde merkezi bir yerken Karatay Belediyesi ve Büyükşehir uyumasın yatmasın artık
Yanıtla (0) (0)Sayın yazar öncelikle gidinde Üçler mezarlığının arka tarafını yazın eminim 1 haftanızı alır orda gördüğünüz rezillikler yaptıkları yeni yerleerin hemen arkasında motosiklet tamircileri yorgancılar falan var
Yanıtla (0) (0)tramvaylar okul zamanına yetişecek mi acaba ???
Yanıtla (0) (0)Abi sabah saat 9 trafik kepaze büyükşehir altgecidin bir şeridini kapamış ferforje demirlerini yıkıyor.Bu demirler akşam gece trafik sakinken yıkanmazmı abi.Bu iş dostlar alışverişte görsün diye mi yapılır.Orda milletin sövüp saymasından mutlulukmu buluyor insanlar.
Yanıtla (0) (0)şehirde yöneticmizmi var bilen varsa banada haber versin
Yanıtla (0) (0)Diğer şehirlerden gelen misafirlerimi Konya'yı gezdirmekten utanır oldum baştakilerin dikkatine kaç sefer erteledim çalışmalar var bitince gelin diye ne mümkün Konya'da çalışmaların yolların bitmesi
Yanıtla (0) (0)