Süleymaniye yolu kapalı
Değerli okuyucularım, 10 Nisan 2017 günü itibari ile Pusula gazetesinde haberler, yorumlar ve köşe yazılarımla sizlerle birlikteyiz. Bu bilgiyi paylaştıktan sonra gelelim asıl meseleye.
Seydişehir son yılların en önemli geçiş noktalarından biri olan, Karadeniz, Marmara ve İç Anadolu bölgesini en kısa yoldan Akdeniz bölgesine ulaştıran birinci sınıf devlet yolunun en önemli geçiş güzergahı üzerinde bulunuyor.
Konya-Seydişehir arası bölünmüş yol olarak hizmet vermeye başladı. Alacabel tüneli yapımı devam ediyor, Tınaztepe tünelinin ise bugünlerde ihalesi yapılacak. Bunlar çok önemli gelişmeler.
Sadece bölge halkının değil ülke insanımızın da talebi Seydişehir-Manavgat yolunun bir an önce bölünmüş yol olarak yapılması.
Zira bu yoldaki trafik yoğunluğu her yıl katlanarak artıyor.
SÜLEYMANİYE YOLU KAPALI
Sağlık, turizm ve ticaret açısından Seydişehir, Süleymaniye ve Değirmenlik yolu ne yazık ki istenilen seviyede ulaşıma açılamadı.
Geçtiğimiz yıllarda yaz aylarında stabilize de olsa hizmet veren yol, bu yıl tamamen kapandı.
Başta Süleymaniye ve Değirmenlik yerleşim birimleri olmak üzere bölgede bulunan onlarca yerleşim birimi yolun bir an önce açılmasını istiyor.
Bahsi geçen yol; Seydişehir’i Antalya yolu üzerinden eski Cevizli Beldesine oradan eski Antalya Yolu hattına bağlayan şimdi mahalle konumunda olan;
Süleymaniye beldesinde 2.000, Bademli beldesinde 3.000, Cevizli beldesinde 5.000, Kuyucak beldesinde 2.500,Değirmenlik köyünde 1.500, Salihler köyünde 1.000, Gümüşdamla köyünde 1.500, Şahap köyünde 1.500, Günyaka köyünde 1.000 ve Karakışla köyünden 1.500 kişi olmak üzere toplam, 20.500 insan yaşıyor.
Bu sayı yaz aylarında ise en az % 400 oranında artıyor.
Bir ara, yolun ulaşıma açılması için Seydişehir’ in Siyasileri ve bürokratları ciddi girişimlerde bulundu, ama ne hikmetse birden bire gündemden düştü.
Şimdilerde ise hiçbir platformda gündeme getirilmiyor.
Yaz aylarının gelmesi ile birlikte bahsi geçen yerleşim birimlerinden Seydişehir' e yoğun bir sağlık, ticaret ve ziyaret trafiği yaşanıyor.
Yukarıda bahsettiğim yerleşim birimleri 17 kilometresi tamamen kapalı olan yolun açılmasını istiyor.
Yolun açılması önce sağlık için gerekli. Zira en yakın ilçe 30 kilometre ile Seydişehir, daha sonra 45 kilometre ile Akseki geliyor.
Yaz aylarında bu bölgelerde kene ısırması, yılan ve akrep sokma vakaları çok görülüyor.
Ayrıca Orman memleketleri olduğu için Devletin kesim için izin verdiği bölgelerde yapılan ağaç kesimlerinde ve ot biçimleri sırasında meydana gelen yaralanmalar sebebi ile en kısa yoldan hastaneye ulaşmak istiyorlar. Bölgenin en donanımlı hastanesi ise Seydişehir' de.
BAŞKAN TUTAL'A İŞ DÜŞÜYOR
Büyükşehir yasası ile birlikte Antalya sınırına kadar olan yol artık Konya Belediyesinin sınırları içinde.
Bu sebeple Belediye Başkanı Tutal, Konya Büyükşehir Belediyesinden bu yolun yapılmasını talep etmeli. Yolun bir an önce açılması zaten çok sıkıntılı günler yaşayan Seydişehir esnafına biraz olsun nefes aldıracaktır.
Sayın Başkan; siz tuttuğunuzu koparırsınız, şu işe bir el atsanız.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.