28 ŞUBAT’TA KONYA’DA NELER OLDU? (4)
28 Şubat’ta, kamu kurumlarındaki dağılımına göre ne kadar insanımızın MİT’in skandal fişlemelerine maruz kaldığını belgeleriyle birlikte verecektim.
Yerel bir mevkutede, Bekir Yiğit’le ilgili yapılmış bir röportaj yayımlandı. Bu sebeple Konya’da iki televizyon, merkez vaizler ve sağlık kurumlarında ne kadar fişleme yapıldığına dair bilgileri, sizlerle yarın paylaşacağım.
***
Bir yerel gazete, 28 Şubat’ta Konya Merkez İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü görevinde bulunan Bekir Yiğit’i konuşturmuş. Benim sosyal medyada “Ey İmam Hatip Nesli! Bu Resmi Sakın Unutma!” diyerek paylaştığım, Rasyonel Haber’de de dokuz sütuna yayımladığım fotoğrafla ilgili olarak, o yerel gazetede ne benim ismim, ne de o resmin kime ait olduğuyla ilgili bir şey de yazılmamış. Resmi olarak “belge” niteliği taşıyan gazetede, röportajı yapan kişi; “Konya tarihinde önemli bir fotoğraf olarak geçen Konya İmam Hatip Lisesi önümde, valinin teftiş edildiği sanılan meşhur fotoğrafın gerçek öyküsünü Eski müdür Yiğit anlattı” şeklinde, objektif haber diliyle ilgisi olmayan biçimde cümleler kurularak ve bir yerde 28 Şubat’ın Konya Valisi ve Bekir Yiğit’e arka çıkılarak verilmesi ne kadar düşündürücü olsa da, gazetenin sitesine konulan haberde, resim ve adım yer aldığından dolayı cevap verme ihtiyacı hâsıl oldu.
BEKİR YİĞİT NEDEN SEVİLMİYOR?
Röportajın altında yer alan yorumlardan da anlaşılacağı üzere; eski Konya İHL Müdürü Bekir Yiğit’in hiç sevilmediği, hareketlerinin tasvip edilmediği, kendisi hakkında o dönemde müspet şeyler yaptığı hakkında iyi şeyler söylenmediği de ortaya çıkıyor.
Meselâ, Saliha Tuzcu isimli bir hanım, Bekir Yiğit’e şöyle sesleniyor:
"O dönemi birebir yasayan ve yaşadıklarını harfiyen hatırlayan biri olarak konuşuyorum. Bizim için kurulan ikna odalarındaki aktif rolünüzü ve akil hocanız kim nidalarınızı biz unutsak da A Blok unutmayacak. Keşke ağzınızı açmasaydınız da size olan öfkemiz depreşmeseydi. Allah büyük hesap çetin vesselam.”
Bir başka yorumcu ise; “Bekir Yiğit??? Soru işaretleriyle dolu bir kişiliktir” diyor. Bir başka örnek ise Ahmet Yalçıner: “Server R. Çolak, Bekir Yiğit ile röportaj yapmışsın. Şimdi yapman gereken şey o dönemin mağdurlarını bulup Bekir Yiğit nasıl bir kahramanmış ortaya çıkartmandır. Yoksa bu zalimlikten kahramanlık devşiren adamın iç yüzü ortaya çıkmayacak.”
KONYA İML OKULUNDA İKNA ODALARI KURULMUŞ
Saliha hanımın anlattıklarına göre; 28 Şubat’ta Konya İmam Hatip Lisesi A Blok’ta başörtülü talebeler için “ikna odaları” kurulduğu ve bu odalarda Bekir Yiğit’in “aktif rol” aldığı kaydediliyor.
Röportajı baştan sona kadar okudum. Garnizon Komutanı M. Kenzi Suner, okulu denetlemiş ve valide kaç defa okula gidip geldiğine göre her ikisinin de başörtülü kız öğrencilerin okulda olduklarından haberleri var. Önlerine her gün gelen raporlarda da zaten yazılı. O fotoğrafta, erkek öğrencilerin, A Blok’ta öğretim gören başörtülü kız öğrencileri valinin görmemesi için dizildiğini söyleyen o dönemin okul müdürü Bekir Yiğit’e, böylesine basit bir gerekçe hiç yakışmamış. 28 Şubatçılarla aktif olarak mücadele eden Merhaba gazetesi haber servisine, o dönemde Konya İmam Hatip Lisesi’nde meydana gelen olaylar ve kız öğrencilerine yapılan baskılarla ilgili çok sayıda istihbarat bilgisi geliyordu. 28 Şubat Konya Valisi Namık Günel’in okulu her gün denetlediğine dair de istihbarat ve şikayet almıştık. Merhaba’da yer alan o, sonradan meşhur olacak fotoğraf da pek o kadar kolay çekilmedi. Merhaba gazetesi, 28 Şubat zihniyeti tarafından askeri kurum ve kuruluşlara girmesi, sokulması, akredite olmadığı için de muhabirlerin haber yapması için girmesi yasaklanmıştı. Bu yasak uzun süre devam etti.
Vali, Konya Merkez İmam Hatip Okulu’nu neden her gün denetleme ihtiyacı duydu acaba?
Yoksa başörtülü kız öğrenci görmek için olmasın!!!
Erkek öğrenciler kışın, sabahın o ayazında bir hafta boyunca “babalarının hayrına mı” sıraya dizildiler?..
ZİYAEDDİN AKBULUT NEDEN GÖREVDEN ALINDI?
1996’da Konya Valiliği görevine tayin edilen Ziyaeddin Akbulut, 24. 07.1997 tarihine kadar vali olarak görev yaptı.
Eşi muhtereme Hatice Akbulut başörtülü idi. Ak Parti Çerkezköy kongresinde bir konuşma yapan ve benim “Gülen Vali” olarak vasıflandırdığım Ziyaeddin Akbulut, eşinin başörtüsü nedeni ile valilik görevinden alındığı açıklamıştı. Akbulut, “İnsan haklarında sorunlar yaşanıyordu. 28 Şubat’ta bir tane inançlı kadro iş başında bırakılmadı. Konya’da valilik görevinde bulunurken bu yüzden görevimden alındım.” diyor.
Bu arada Sayın Akbulut’un, vali iken merhum Erbakan’ın Hükümet Meydanı’nda karşılama töreni esnasında Sayın Başbakan Erbakan’ın konuşma yaptığı kürsüye çıktığı için dönemin medyası tarafından hedef tahtasına oturtulduğunu da hatırlatmak isterim.
YARIN: Konya’da hangi tv’ler takibe alındı ve “Haddini bil” tartışması…
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.