Muhammet Yavaş

Muhammet Yavaş

Bilinmeyen gerçek: İmkânların eşitliği

Bilinmeyen gerçek: İmkânların eşitliği

Elbette, en iyi siyasetçi, en iyi tüccar, en başarılı kişi olmak hepimizin arzusu. Toplumda belirli alanlarda öne çıkan, başarılarıyla adından söz ettiren bireyler her zaman takdir görür. Bu başarılar, kişisel çaba, yetenek ve elbette sahip olunan imkânların bir birleşimiyle ortaya çıkar.

SAHİP OLUNAN İMKÂNLARIN BİR BİRLEŞİMİ

Ancak, bu başarı odaklı toplum yapımız içerisinde sıklıkla gözden kaçırdığımız önemli bir gerçek var: İmkân ve olanaklar dâhilinde her insan her şeye sahiptir. Başarılı olan kişileri birer süper kahraman gibi görerek kendimizi yetersiz hissetmemiz, motivasyonumuzu düşürebilir ve potansiyelimizi sınırlayabilir.

“BAŞARILI OLMAK İÇİN GEREKLİ OLAN TÜM ÖZELLİKLERE SAHİP OLMAK ZORUNDA DEĞİLİZ”

Unutmayalım ki, her bireyin sahip olduğu yetenekler, ilgi alanları ve hayalleri farklıdır. Bir alanda başarılı olmak için gerekli olan tüm özelliklere sahip olmak zorunda değiliz. Önemli olan, kendi potansiyelimizi keşfetmek ve ona göre hedefler belirlemektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Yavaş Arşivi
SON YAZILAR