Muhammet Yavaş

Muhammet Yavaş

Konyalılar tehlikeli kapıda

Konyalılar tehlikeli kapıda

Son zamanlarda Konya'da haşere istilası ile ilgili artan şikayetler, Konyalıları tedirgin ediyor. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte sivrisinek, karasinek, hamam böceği ve fare gibi haşerelerin sayısında artış gözlemleniyor. Bu durum, hem hijyen açısından tehlike oluşturuyor hem de Konya'nın imajını olumsuz etkiliyor.

Peki, Konya'daki haşere sorununun kaynağı ne? Bu sorunun temelinde yatan birçok etken var. Çevremize yeteri kadar özen göstermemizden kaynaklı, Konya modeli belediyecilik ne kadar özen gösterip Konya’nın dört bir tarafında çalışsa da yere attığımız şekerli her hangi bir çöp bu gibi sorunlara yol açıyor. Çevremizi temiz tutmalıyız. Konya’ya yakışır sokaklar oluşturmalıyız.

muhammet-perseme-yazi-2.jpg

Haşerelerin getirdiği tehlikeler ise oldukça büyük. Sivrisinek ve karasinek gibi kan emici böcekler, Batı Nil virüsü ve sıtma gibi birçok hastalığın taşıyıcısı olabiliyor. Hamam böcekleri ise alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor ve gıdaları kirletiyor. Fareler ise veba ve hantavirüs gibi ölümcül hastalıkları yayabiliyor.

muhammet-perseme-yazi-1.jpg

Bu tehlikelere karşı önlem almak ise hepimizin görevi. Bireysel olarak evlerimizi ve çevremizi temiz tutmalı, çöplerimizi düzenli olarak atmalı ve haşere ilaçlama konusunda bilinçli davranmalıyız. Konya sokakları caddeleri Konyalıların…

Unutulmamalıdır ki haşere sorunu sadece Konya'nın değil, tüm Türkiye'nin bir sorunu. Bu sorunun çözümü için hep birlikte hareket etmeli ve gerekli önlemleri almalıyız. Sağlıklı ve temiz bir ortamda yaşamak Konyalıların hakkı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Yavaş Arşivi
SON YAZILAR