Prof. Dr. Recep Dikici

Prof. Dr. Recep Dikici

Ne sistem Yâ Rabbi!

Ne sistem Yâ Rabbi!

Bu dünya bir köprüdür. Otobanda nasıl arabayı durdurmuyorlar, devam etmek mecburiyetindeyseniz, insanın hayatı da böyledir. Siz durduramıyorsunuz, çünkü arkanızdan gelen sizi itiyor. Çocuk dünyaya geliyor, o büyüyor, siz yaşlanıyorsunuz. Ne sistem yâ Rabbî! Bir gün geliyor, siz vefat ediyorsunuz. Ondan sonra arkanızdaki devam ediyor. Ondan sonra onlar, onun arkasından onu itiyorlar. Ve insanlar tâ Âdem aleyhisselâm’dan bugüne kadar müteselsilen gelmiş ve geçmiş. Dünya kim bilir kaç bin kere, kaç milyon kere dolmuş ve boşalmış. Bu devir bir gün bitecek. Ölenler şimdi hesap veriyorlar. Müslüman olanlar, Allahü teâlânın Kitabına, Peygamberine inananlar, şimdi hâline şükrediyor öbür tarafta. İnkâr edenler, eyvah diyorlar, mahvolduk, keşke dünyaya bir daha gelsek, o zaman nasıl ibadet ederiz diyorlar. Böyle büyük pişmanlık içindeler.

Fakat âhirete gittikten sonraki pişmanlığın faydası yok. İş, ölmeden önce pişmanlık duyabilmek, ölmeden önce öbür taraf için biraz hazırlık yapabilmek. Öldükten sonra pişmanlık çok büyük olacak. Ölen bir Müslüman gelse, şimdi aramıza katılsa, vereceği haber, aman kardeşim Allah size îmân nasip etmiş, ibadetinizi artırın, öbür taraf çok müthiş bir yer ve Allahü teâlânın pek çok, sayısız nimetleri var diye anlatacak. Allah korusun bir kâfir dünyaya gelse, buradakilerin hepsinin yolunu keser. Orası felâket bir yer, îmân edin, ibadetlerinizi yapın, sakın şirk koşmayın Allah’a. Gideceğiniz yer çok tehlikeli, oradan geliyoruz diye böyle bar bar bağırır. Ama insanlar şimdi böyle gâfil. Sanki bu dünyaya tesadüfen gelmiş, hiç ölmeyeceklermiş gibi yaşıyorlar.

Ben de vefat edeceğim, siz de vefat edeceksiniz. Ah o gün muhakkak gelecek. En iyisi, şimdiden tövbe istiğfar edip, kaza namazlarımız varsa kazasını yapmak, borçlarımız varsa ödemek, kul hakları varsa helâllaşmak, Allahü teâlânın razı olduğu ibadetleri fazlasıyla yapmak, Onun yasak ettiklerinden sakınmak lâzımdır. Bunun faydası insanlara, Allahü teâlâya değil ki. Allahü teâlânın ibadete ihtiyacı yok ki. İbadetlerin dünyada ve âhirette faydası çoktur.

En büyük devlet adamları, sade vatandaşlar ve aile büyüklerimiz şimdi nerede? Hepsi bu dünyadan göç ettiler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Recep Dikici Arşivi
SON YAZILAR