Projelerimiz niçin gecikiyor?
Konya'nın projelerinin merkezi bürokrasi tarafından engellenmesi konusunda şimdiye kadar epey yakınma işitmiştik.
Konya'nın gelecekte daha gelişkin bir şehir olmasına yönelik hazırlanan birçok projenin ödenek yetersizlikleri ya da başka sebeplerle program dışı bırakılmasına alışkın sayılırdık.
Geçtiğimiz yıl bir bürokratın programa alınması düşünülen bir projeyle ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'na projenin Konya'da ilgili olduğu bürokrata bühtan edip niçin program dışı tutulması gerektiğine ilişkin bazı gerekçeler sunduğunu işittik.
Projede Konyalı ilgili bürokratın kendine alışılmamış ölçülerde makam odası tasarladığını ve gereksiz bazı donatılarla da projeyi battallaştırdığını iddia etmiş Ankara'daki bürokrat sözüm ona.
Ancak duyumlarımıza göre Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, müsteşar düzeyindeki bürokratın söylediklerini bir de projeyle doğrudan ilgili Konyalı vekilimize sorarak teyit ettirmek istemiş.
Konyalı vekilimiz söz konusu iddiaları doğrulamak şöyle dursun, müsteşarın iddialarına konu olan hususların geçerlilik arz etmediğini, çünkü projenin henüz yapım aşamasında çizilmiş durumda olmadığını bildirmiş Başbakanımıza.
Bunun üstüne söz konusu projenin 2015 programına girmesi yönünde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun kati talimatına mazhar olmuş saygıdeğer müsteşar.
Bize aktarılan olay böyle. Konyalı bürokrat, Ankara'daki müsteşar ve Konyalı vekilin isimlerini hıfzederek, bize aktarılan bazı gereksiz ayrıntıları da atlayarak olduğu gibi, yani aktarıldığı gibi yazdık olayı.
Bunu yazmamızın tek bir sebebi var. Bürokratik seviyelerde işlerin nasıl döndüğünü görme bakımından önemli bir olay bu. Doğruluğu ya da yanlışlığı bu sebeple çok önemli değil.
Hazırladığınız projeyi hayata geçirmek için sadece Konya'daki belli başlı güç odaklarını ikna etmeniz yetmiyor yani, bir de Ankara'da zorluk çıkarmaya itiyatlı bürokratik çarklara sıkışmamanız gerekiyor.
Yıllar önce dönemin Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'nın şu anda Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesi'nin bulunduğu bölgede, liseye ek olarak bir Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi kazandırmak istediğini yazmıştım.
Bu projeyi Konya'daki bazı güç odakları engellemek istemiş ve Karatay'a yönlendirmişlerdi ısrarla.
Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi bu yıl programa girdi.
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu'nun yakın takibi sonucu Karatay Belediyesi'nden sağlanan ve Mevlana Kültür Merkezi'nin kıblesinde bulunan arsaya yapılacak kütüphane.
Kütüphanede aynı zamanda bir Hat Müzesi de bulunacak.
Bu açılardan son derece yerinde ve güzel bir proje bu.
Ama nereden bakarsanız bakın, bu proje en az 3 yıl gecikmiş olacak.
Serdar Kalaycı'nın belediye başkanlığı döneminde Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesi ile eşzamanlı bitmesi planlanan kütüphane binası ancak bu yıl programa girmiş olacak çünkü.
Bilmiyorum artık, derdimi yeterince vazıh bir şekilde aktarabildim, başlığa taşıdığım soruya bir cevap üretebildim mi?
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.