Muhammet Yavaş

Muhammet Yavaş

Ne var ki aşk olsun

Ne var ki aşk olsun

Menfaat günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız kavramdır. Ancak, bu kavram arasındaki fark her zaman net olmayabilir.

Menfaat, herhangi bir şeyden yararlanmak anlamına gelir. Menfaat, maddi veya manevi olabilir. Örneğin, bir iş yapmaktan elde edilen parasal kazanç bir menfaattir. Bir arkadaştan alınan moral desteği ise bir manevi kazançtır. Bizim bakış açımızdan bakarsak aşk tamamen böyle anlatılmalı.

AMA BENİM İÇİN AŞK YOKTUR

Aşk, insanlığın yaratılışından bu yana gündem olan kavramlardan biridir. Kimileri aşkı bir duygu, kimileri bir eylem olarak tanımlar. Kimileri için aşk, tutku ve duygudur, kimileri için ise sadakat ve bağlılıktır.

Aşk, öznel bir kavramdır. Bu nedenle, herkes aşkı kendince tanımlar. Ancak, aşkın bazı ortak özellikleri olduğu söylenebilir. Aşk, genellikle tutku, heyecan, bağlılık ve özveri gibi duyguları içerir. Aşık olan kişi, sevdiği kişiye karşı yoğun bir sevgi ve ilgi hisseder. Bu sevgi ve ilgi, bazen karşılığa karşılıksız kalsa bile, aşık olan kişi için azalmaz.

İNANMIYORUM

Aşkın var olup olmadığı da tartışmalıdır. Bazıları, aşkın var olduğuna ve sadece bir kez yaşanabileceğine inanır. Bazıları ise, aşkın bir yanılsama olduğunu ve her aşkın bir menfaat ilişkisi olduğunu savunur. Ben buna kesinlikle katılırım aşk diye bir şey neden olsun ki?

Benim için aşk yoktur cümlesi ya da aşk varmı sorusu

Herkesin kendi deneyimlerine ve tecrübelerine bağlı bir sorudur.

Aşkın var olduğuna inananlar, aşkın sadece bir duygu olduğunu ve bu duygunun mantıkla açıklanamayacağını savunur. Bu düşünceye göre, insanlar kendilerini aşık hissettikleri kişilere aşık olurlar. Bu kişilerin zengin, güzel ya da yakışıklı olması, aşkın duygusal boyutunu etkilemez.

ÇÜNKÜ İNSANLAR MENFAAT ODAKLI DÜŞÜNÜR

Aşkın var olmadığına inananlar ise, aşkın bir yanılsama olduğunu ve her aşkın bir menfaat ilişkisi olduğunu savunur. Bu görüşe göre, insanlar genellikle kendilerine fayda sağlayacak kişilere aşık olurlar. Örneğin, zengin bir kişiye aşık olan kişi, o kişinin zenginliğinden yararlanmak için aşık olduğunu söyleyebilir. Ya da, güzel bir kişiye aşık olan kişi, o kişinin güzelliğinden yararlanmak için aşık olduğunu söyleyebilir.

Aşkın varlığına dair bazı bilimsel kanıtlar vardır. Örneğin, aşkın beyinde fiziksel etkileri olduğu gösterilmiştir. Aşık olan kişilerde, dopamin, endorfin ve oksitosin gibi hormonların seviyeleri artar. Bu hormonlar, mutluluk, heyecan ve bağlılık gibi duyguları tetikler.

Ayrıca, aşkın insanların davranışlarını etkilediği gösterilmiştir. Aşık olan kişiler, sevdikleri kişiler için fedakarlık yapmaya ve onlara karşı özverili davranmaya daha istekli olurlar.

İŞTE AŞK BUDUR

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Yavaş Arşivi
SON YAZILAR