SN. UĞUR İBRAHİM ALTAY BAŞKANIMA KOLAYLIKLAR DİLİYORUM
Konya Büyükşehir Belediyesi resmi sitesi kayıtlarına göre 1830 yılında ilk başkanımız Aşık Şem’i’den başlarsak 47. başkanımız Sn. Uğur İbrahim Altay.
1923 Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren kayıtlara baktığımızda 22. başkanımız. Tarihimizin en uzun süreli görev yapan Belediye Başkanı, vekilimiz Sn. Tahir Akyürek. Mevcut Belediye Başkanımız Sn. Altay’ın başarılı İnşaat Mühendisliği mesleki çalışmaları ve STK (Konya İnşaat Mühendisleri Odası) Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı yanı sıra belediyecilikte başarılı geçmişi biliniyor. (9 yıl 36 gün Selçuklu Belediye Başkanlığı) Sn. Uğur Başkan’a kolaylıklar diliyorum. Yaptıkları elbette beklentilerimi artırıyor. Konya’mın tanıtım eksiği var, kronikleşmiş sorunları var (çevre yolları, yetersiz havaalanı, trafik sorunu, imaj sorunu gibi) Tahir başkanımdan beri beklenen gerçekleşmemiş projeler var, muhtemelen sayın başkanımızın kafasında planlar var. Başkanıma başarılar diliyorum. 31 Mart 2019 Mahalli seçimleri sonucunda da büyük bir ihtimalle yeni dönemde hizmetlere devam edecek.
Son günlerde sanal alemde Konya Büyükşehir Belediyesi 2017 Sayıştay denetim raporuna dayandırılarak “Olmayan köprü” ifadeleriyle haberler yapıldı ve belediyemiz açıklama ile yasal hamle başlatacağını bildirdi. Elbette Sayıştay raporunda olmayan köprü söz konusu değil, haber rapordan cımbızla çekilmiş alıntılarla ithamda bulunuyor. Bence belediyemiz saydam bir şekilde açıklama ile kamuoyunu aydınlatsa daha güzel olurdu. Belediyelerde “seçim kazanan bürokratın değiştirilmeyeceği” gibi bir düşünce vardır. Bence başkanın hızına yetişemeyen, kente zarar veren, motivasyonunu yitirmiş bürokratların değişmesi hayırlıdır zor da olsa. Bir eski başkanımın dediği gibi “acırsanız acınacak hale düşersiniz”
Sayıştay raporunda itham yok, Belediyemizle mutabakat var, yolsuzluk-ihaleye fesat karıştırma söz konusu değil ama işlemlerde hatalar belirlenmiş, belediyemiz de gerekli cevapları vermiş. Efendim belediye atölyelerindeki hurda malzemeler satılmış ama muhasebeye gerekli evrak akışı yapılmamış; Konya Ovası Projesi ile Belediyemiz arasındaki protokole göre kendisine ait olmayan faiz gelirini kendi geliri gibi izlemiş ilgili birim; 23 ilçe belediyesinden gelmesi gereken Çevre ve Temizlik Vergileri gelmemiş, üzerinde durmamışız, İlan ve reklam vergisi yetkisini ilçe belediyelere devretmişiz, 592 taşınmazın kirasını mevcut kiracılarla ihaleye çıkılmadan uzatmışız, taşınmaz tahsislerinin bazılarını 25 yıldan uzun süreli yapmışız, gecekondu fon hesabı kurmamışız, bazı tahsislerimizde uygunsuzluk varmış, otopark gelirlerini vadeli hesapta takip etmemişiz, ilçe belediyelerin otopark gelirlerini aktarmamasına da müdahale etmemişiz.
Konya’ma değer katan Bedesten Projesinde keşifleri esnafın işini aksatmamak adına tam olarak yapamamışız, 160 metrekare beklediğimiz imalat 61.453 metrekare oluvermiş mesela. Keşfi ve işleri aksatan unsur olarak esnafın günlük kazançlarını fazlasıyla istemesi savunmamızda yer almış ki bu mekan için esnaftan katkı payı alınmadığını biliyorum, esnafın tutumuna şaşırdım. Gelelim olmayan köprü konusuna; Olmayan köprüye ödeme söz konusu değil. Yapıldığı belirtilen ancak yerinde bulunmayan imalatların yapıldığını fotoğraflarla belgelemiş yetkililerimiz ancak ihaleyle yapılan asfalt altı perdahlı beton, duvar üstü ferforje korkuluk, yol kenarı oto korkulukları söküp başka yerde kullanmışız, Akyokuş Yaya köprüsü ikinci etabı da mali durum nedeniyle yapmamışız zaten.
Ben Uğur Başkanıma kolaylıklar diliyorum. Kentimi rekabette ve gelişmede ön planda tutmak, mali durumu iyileştirmek, yatırıma daha fazla pay ayırmak, kurumsal işleyişi düzeltmek pek de kolay değildir ancak Uğur başkanımın yaptıkları da yapacaklarının teminatıdır. Saygıyla.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.