Muhammet Yavaş

Muhammet Yavaş

Uğur başkanla raylar yerinden oynayacak

Uğur başkanla raylar yerinden oynayacak

Yüzölçümü itibariyle Türkiye’nin en büyük şehri olan Konya’nın bir ucundan bir ucuna ulaşım sağlamak için kilometrelerce yol kat etmek gerekiyor.

Yüzölçümünün bu kadar büyük olduğu Konya’da şimdi yeni tramvay hatlarıyla ilgili vatandaşlar merakla bekliyor. Başkan Altay ve ekibi Konya’nın her bir yerinde canla başla çalışıyor işte Konya modeli belediyecilik…

Mevcut raylı sisteme ek 107 kilometre uzunluğunda bir tramvay hattından söz ediliyor. Mevcut raylı sistemin uzunluğu ise 28 kilometre olduğu söylenmekte… 107 kilometre tramvay hattını Konya’da yapabilmek büyük başarı ve gerçekten Konya modeli Belediyeciliği ortaya yansıtmakta. Uğur Başkan Konya’nın her köşesine imza bırakıyor.

Fakat yapılan çalışmalar ve Konya modeli belediyecilik birilerini Konya adına çok iyi noktalara taşıyabilir, şöyle ki Konya’nın her yerinde emek ve yapılan mücadele Konya’yı Türkiye’ye taşıyabilir.

KONYA DEMİR AĞLARLA NE ZAMAN ÖRÜLECEK?

2029 yılına kadar şehrin bir ucundan, bir ucuna demir ağlarla örecek olan 107 kilometre uzunluğundaki, birbirine entegre raylı sistem hatlarının bitirilmesi Konya modeli belediyecilik için hedef nokta olmuş. Şehrin ulaşımdaki en temel altyapısı haline gelecek olan bu raylı sistem projeleri inşallah uzakları yakın edecek. Şimdiden hayırlı olsun, kazasız, belasız ve hızlı bir şekilde bitirilerek hizmete alınmasını da Allah nasip etsin. Konya’nın buna çok ihtiyacı var.

YA ARAYANLAR YA KAÇANLAR

Bazıları dünyaya arayan olarak gelir, her kapıyı zorlar, her köşeyi keşfeder. Acı ve mutluluğun dengesinde, doyumsuz bir arayış içindedirler. Anlaşılmamaktan, yargılanmaktan korkmazlar, ruhları kıvranırken bile teslimiyetin huzurunu ararlar. Kaçanlar ise bambaşka bir dünyada yaşar. Belki de acının gölgesinden kaçmak, belki de sessizliğin huzuruna sığınmak isterler. Hayat onlar için belli bir rotadadır, duygularını bastırır, akışa kapılırlar. Rahat bir uyku, sakin bir zihin onlar için en büyük hazinedir. Yalnızsanız, unutmayın ki yalnız değilsiniz. Tüm sesler susunca ruhunuz kıvranmaya başladığında, bu bir uyanış çağrısıdır. Allah'ın yardımına sığınmak, iç sesinizi dinlemek ve gerçek benliğinizi keşfetmek için bir fırsattır. Hayat tek başına olmaktan çok daha fazlasıdır. Kendi yolunuzu çizmek, tek başınıza yürümek, her adımda yeni bir keşif yapmaktır. Bu yol engebeli olabilir, inişler ve çıkışlar yaşayabilirsiniz. Tıpkı araba kullanmak gibi, ehliyetinizi almanız, kemerlerinizi bağlamanız, aynalarınızı ayarlamanız gerekir. Her adımda sağlam ve bilinçli seçimler yapmak, pişmanlık duymamak için hayati önem taşır. Anahtarınızı çalıştırın ve ruhunuzun yolculuğuna başlayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Yavaş Arşivi
SON YAZILAR