Tülay Gizem Başar

Tülay Gizem Başar

Platformlara teker teker kilit vuruluyor!

Platformlara teker teker kilit vuruluyor!

Çevrim içi oyun platformu olan Roblox'a, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararı nedeniyle erişim engeli getirildi.

Platformun neden kapandığını merak edenler için söyleyeyim.

Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”da belirtilen hususlar çerçevesinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirildiğini açıkladı.

15 milyondan fazla kullanıcı olan oyun platformunun ne zaman açılacağı elbette merak ediliyor.

Instagram’ın ardında bir kapanma ile daha karşı karşıya kalan Türkiye’de tepkiler giderek artıyor.

Yasağa tepki verenler olduğu gibi pek çok şekilde destekleyenler de oldu. Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş ise 'Sarı öküzü vermeyin' diyerek erişim engeline tepki gösterdi.

Esport.net verilerine göre Türkiye'de platformun 9 milyondan fazla oyuncusu bulunuyor.

Böylesine fazla kullanıcısı olan platformun denetlenmesi elbette gerekirdi. Fakat uzun süredir ülkemizde bir anda yapılan platform kapatmaları herkesin canını sıkmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde pek çok kez platformların denetlenmesi gerektiğini dile getiriyorduk. Fakat habersiz şekilde yapılması insanı bir anda şoka uğratmıyor diyebilirim.

Instagram’ın kapatılması yetişkin toplumu daha çok rahatsız ederken şimdi bir de ‘Roblox’ bağımlısı küçük çocukları huzursuz etmeye başladı.

Nasıl Instagram’ın kapanması ile pek çok kişi işsizlik durumu ile karşı karşıya kaldıysa ‘Roblox’ platformunda da bu durum pek farklı olmayacak.

Şimdiden farklı sosyal mecralarda ‘Roblox’ oyun geliştiricisi kişiler uygulamanın yasaklanması halinde işsiz kalacaklarının ifade etmeye başladı.

Bu durum daha ne kadar sürer daha hangi platformlara yasak gelir elbette bilemiyoruz. Tahmin etmemiz artık her geçen gün daha da zorlaşıyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Tülay Gizem Başar Arşivi
SON YAZILAR