Dr. Mehmet Portakal

Dr. Mehmet Portakal

SAĞLIK VE ENERJİ İÇİN KIŞ ÇAYLARI, DOĞAL FORMÜLLER

SAĞLIK VE ENERJİ İÇİN KIŞ ÇAYLARI, DOĞAL FORMÜLLER

*KUŞBURNU ÇAYI:

SOĞUK ALGINLIĞI VE VÜCUT DİRENCİ

Günde 3 defa, 1 tatlı kaşığı parçalanmış kuşburnu meyvesi üzerine taze kaynatılmış sıcak su ilave ederek, 10 dakika demlendikten sonra içilir. Yemeklerden 30 dakika sonra içilmesi önerilir.

 

*ZENCEFİL ÇAYI:

ROMATİZMAL AĞRILAR, BULANTI VE TAŞIT TUTMASI

1 çay kaşığı zencefil üzerine, 1 fincan taze kaynatılmış sıcak su ilave edilerek 20 dakika bekletildikten sonra içilir. 

 

*ADAÇAYI:

BOĞAZ VE AĞIZ İLTİHAPLARI

Günde 2-3 defa, 1 tatlı kaşığı adaçayı üzerine taze kaynatılan su ilave edilerek hazırlanan çay, kapaklı fincanda üzeri kapatılarak 10 dakika demlendikten sonra içilir. Ağız ve boğaz iltihapları için aynı çayla yemeklerden sonra gargara da yapılması da önerilir.

 

*BÖĞÜRTLEN ÇAYI

ENERJI!

Günde 3 defa, 1 tatlı kaşığı böğürtlen üzerine taze kaynatılmış sıcak su ilave ederek, 10 dakika demlendikten sonra içilir, boğaz enfeksiyonu varsa gargarası da iyi gelir.

 

*KIŞ AYLARI İÇİN ZİNDELİK İKSİRİ

1 elma, 1 portakal, 1 limon, 2 havuç karıştırıcıdan geçirip suyunu çıkarın. İçerisine 1 tatlı kaşığı bal ekleyip karıştırın. Sabah kahvaltıdan önce soğuk için.

 

*KAKULE ÇAYI:

SİNDİRİM VE İŞTAH ARTIRICI

Kapaklı bir fincanda 1 çay kaşığı toz edilmiş kakule üzerine kaynatılmış su ilave dilerek 15 dakika demlendikten sonra içilir.

 

*FİZİKSEL PERFORMANS İÇİN GİNSENG

Bir büyük kapaklı fincan (200 ml) taze kaynatılmış sıcak su içerisine ufalanmış 1 tatlı kaşığı ginseng kökü ilave edilir. Kapağı kapatılarak 15 dakika bekletilir ve içilir.

 

*ZİHİNSEL PERFORMANS İÇİN GİNGKO

1 tatlı kaşığı gingko yaprakları üzerine, 1 su bardağı taze kaynatılmış sıcak su ilave edilir ve 15 dakika kaynatılır, günde 3 defa içilmesi önerilir.

 

*EKİNEZYA ÇAYI

NEZLE, GRİP, SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONLARI İÇİN

 Günde 5-6 defa 1 çay kaşığı ekinezya üzerine 200 ml taze kaynamış sıcak su ilave edilerek 10 dakika demledikten sonra taze taze içilmesi önerilir. 

 

*UÇUK

 Çay ağacı yağı 10 damla 

 Mentol 0.5 g

 Kafur 0.5 g

Vazelin 20 g 

sabah ve akşam uçuk olan bölgeye ince bir tabaka halinde günde 2 kez sürünüz.

 

*ÜRTİKER  

Zeytin yağı  25 g

Kakao yağı  50 g

Borik asit       1 g 

sabah ve akşam ürtiker lezyonu üzerine sürününüz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Mehmet Portakal Arşivi
SON YAZILAR