Tülay Gizem Başar

Tülay Gizem Başar

“İnşaatta Kadın Eli” başlıyor…

“İnşaatta Kadın Eli” başlıyor…

TOBB Konya Kadın Girişimciler Kurulu (KGK), Konya’da “İnşaatta Kadın Eli” projesini hayata geçirecek. Konya yine bir başarılı projenin hem ülkemizde hem Dünya’da öncülüğünü yürüteceğine eminim.

TOBB Konya KGK Başkanı Meryem Betül Özkardeş ve Başkan Yardımcılarından Berrin Dikici Köseoğlu ile bugün keyifli bir sohbetin sahibi olduk. “İnşaatta Kadın Eli” projesinin detaylarını birebir öğrenmek inanın projenin başarılı olacağına olan inancımı daha da yükseltti.

Konumuz aslında başlıca kadındı. Kadının her alanda gerçekleştirdiği başarıları, düzeni ve sevgisi ile gerçekleştirdiği her iş…

Bu işin inşaat sektöründe yaşanılan eleman açığına çözüm olmak amacıyla başlatılan proje ile Konya’da kadın istihdamının artırılmasını hedeflediklerini ifade ettiler. Bu süreçte başlıca karşılaştıkları sorunlardan bahsederken ‘Güven’ konusu çok dikkatimi çekti.

Betül Hanım, güven sorunu sebebi ile kadınlar evde gerçekleştirilecek tamirat işlemleri için usta çağırmadan önce eşlerinin de evde olmaları gerektiğini düşünerek hareket ediyorlar dedi. Bu durum kadın ustalar ile bir çözüme kavuşabilir. Eminim bu konuda hem erkekler hem kadınlar avantaj sağlayacaklar.

Projenin detaylarından bahsedecek olursak ilk etapta 15 kadın kursiyere Konya Ticaret Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde verilecek eğitimin ardından staj yapmaları ve istihdam edilmeleri sağlanacak.

Eğitim sonrası iş istihdamı bu dönemde ekmeğin aslanın midesine olduğu süreçte bir merhem olacaktır.

TOBB Konya KGK öncülüğünde, Konya Ticaret Odası (KTO), KTO Mesleki Eğitim Merkezi, Konya Müteahhitler Birliği Derneği (KOMÜT) ve Konya Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER), Filli Boya, Polatoğlu Ahşap, Martı Duvar Kağıtları ve Knauf işbirliği ile yürütülecek projeye malzeme ve usta personel desteğiyle katkı sağlayacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Tülay Gizem Başar Arşivi
SON YAZILAR