Rasim Atalay

Rasim Atalay

Eğleniyor muyuz?

Eğleniyor muyuz?

Belediyeler, asli görevlerinin dışında hizmet ettikleri alan içerisinde yaşayan vatandaşların sosyal hayatına da dokunan, onları eğlendiren, hoş vakit geçirmelerini sağlayan çeşitli etkinlikler düzenleyebiliyor.

Bazı belediyeler bunu gelenek haline getirip her yıl düzenliyor.

Akşehir Nasreddin Hoca Festivali gibi…

Beyşehir Göl Festivali gibi…

Hüyük Çilek Festivali gibi…

Sayısını artırmak mümkün. Hem il merkezinde, hem de merkezin dışında kalan yerleşim yerlerinde muhtelif zamanlarda muhtelif isimlerle çeşitli organizasyonlar düzenlenebiliyor.

Çumra Belediyesi’nin yapmakta olduğu Çumra Çatalhöyük Tarım ve Hayvancılık Festivali de bunlardan bir tanesi…

Farklı olan tarafı, bir rutinin devamı, bir geleneğin yıl dönümü olmaması, ilk defa düzenleniyor olması.

Çumra halkı için yani çiftçiler için yapıldığı iddia edilen etkinlikle ilgili sosyal medyada Çumra’yla ilgili sayfaları, grupları taradığımda şunu gördüm: Çumralılar bu zamanda böyle bir etkinliğin yapılmasını istemiyor!

En azından salt çoğunluğun bakış açısı festival veya bayram yapmanın yeri ve zamanı olmadığı yönünde.

Bununla ilgili bizim haber sitemiz de dahil olmak üzere birçok haber sitesinde, gazetelerde çeşitli haberler yayınlandı.

Eleştirdik mi?

Evet…

Halkın talepleri doğrultusunda tavır alarak yapılanın organizasyonun yeri ve zamanı olmadığını, bunun ötelenebileceğini, başka bir zaman diliminde yapılmasının daha doğru olacağını, bugünün o gün olmadığını ifade etmeye çalıştık.

Halktan gelen tepkiler doğrultusunda ortaya koyduğumuz kanaat, eleştiri, adına ne derseniz deyin, eleştirilmeye de açık…

Herkes benim gibi ya da bizim gibi düşünemez. Düşünmek zorunda da değil. Bu anlamda gelebilecek eleştirilere de açığız.

Bu doğrultuda daha önce düzenlenen Beyşehir Göl Festivali’yle ya da Akşehir Nasreddin Hoca Fesvitali’yle ilgili neden bir şeyler yazmadığımız, bir kanaat belirtmediğimiz yönünde oldu.

Bunu söyleyenler sonuna kadar haklı…

A belediyesi yaparsa doğru, B belediyesi yaparsa yanlış diye bir tutum olamaz. Bir şey yanlışsa, herkes için yanlıştır. Yanlış yapılmışsa kimin yaptığına bakılmaksızın yanlış olduğunu ifade etmek gerekir.

Yanlışın neresinden dönersek de kârdır.

Merkezdeki belediyeler için de bu durum aynıyla bakidir.

Yani bir taraftan tasarruf tedbirlerinden bahsederken, Filistin’de, Gazze’de yaşanan zulümden söz ederken, ekonomi olarak zor günler geçirdiğimizden dem vururken; diğer taraftan vur patlasın çal oynasın tarzında festival, bayram ve benzeri adında etkinlikler yapmak yersizdir.

Kaldı ki, harici zamanlarda bu tarz etkinlikleri yadırgamadığı gibi beğenen ve devamının gelmesi gerektiğini isteyenler de içinde bulunduğumuz hal ve durumu göz önünde bulundurarak, yapmayın demekten geri durmuyor.

Yani vatandaş, seçen, seçilmişine diyor ki, “bana rağmen benim için bir şeyler yapma. Ben istemiyorsam yapmana gerek yok. Benim için yapıyorsan başım gözüm üstüne ama ben istemiyorsam beyhudedir…”

Vatandaş dinleyin. Vatandaşı dikkate alın. Boşa emek çekmeyin. Eleştiriye fırsat vermeyin.

Cumanız hayrolsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR