Tülay Gizem Başar

Tülay Gizem Başar

İnstagram bugün beni susturdu yarın ise tüm insanlığı…

İnstagram bugün beni susturdu yarın ise tüm insanlığı…

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabımda Filistin halkına destek amaçlı bir gönderi paylaştım ve şaşırmadık ki kaldırıldı. Sosyal medyada Filistin’le ilgili bir paylaşım yapamaz olduk.

Filistin ve Gazze’ye yönelik paylaşımlar yapan birçok instagram kullanıcısı, platformun post ve story’lerin görünürlüğünü sınırlamasının yanı sıra kaldırıldığından şikayet ediyor.

Mazlumların seslerini kestikleri yetmiyor gibi bizleri de susturmak istiyorlar.

Sizlerle aldığım mesajı paylaşmak istiyorum…

“İçeriğini kaldırdık

Bunun olmasının nedeni nedir?

Görünüşe göre şiddeti teşvik edebilecek ve fiziksel zarar riskine yol açabilecek veya kamu emniyetine doğrudan tehdit oluşturabilecek bir şey paylaştın veya gönderdin.”

2-agustos-tulay-gizem-basar.jpeg

Sosyal medyada yaptığım paylaşım ise bir alkış hareketiydi…

Elbette kaldıracaklardı. Çünkü mazlumun yanında böyle platformların olmasını beklemiyorduk. İsrail’in paylaşımlarını kesinlikle engellemeyen sosyal medya platformları bizlerin ses duyurmak için yaptığı paylaşımlara göz dikti…

Babasının kucağında kafası kopmuş bir Filistinli bebeğin videosuna şahit oldum. Bir Gazeteci olarak bu anın haberi nasıl yapılır neler yazılır bilemedim. İnanın ne dilimden birkaç mesleki cümle ne de elimden onu yazacak güç bulamadım.

Hayatın her zaman güçlünün yanında olacağına bir kez daha şahit oldum. Belki sizlere bu yazdıklarım basit gelebilir, belki bir paylaşımın kaldırıldı diye ne konuştun diyebilirsin. Fakat mesele artık benim paylaşımım değil.

Asıl mesele artık insanlığın yok oluşu. Yeni doğmuş bir bebeğin yaşam hakkının yok oluşu.

Artık meselemiz lütfen masum insanların öldürülmesi olmalı. Bugün hala sosyal medyada görüyorum saçma sapan konular gündem oluyor. Sibel Can’ın bikinisi, Defne Samyeli’nin yaşı, kızları…

İnsanları kendi yaşamlarına bırakarak biraz konuşulması gereken konuların dile gelmesini talep ediyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Tülay Gizem Başar Arşivi
SON YAZILAR