Rasim Atalay

Rasim Atalay

Konya emin ellerde

Konya emin ellerde

Bugünlerde şehirde dikkatimi çeken bir husus var…

Özellikle geride kalan 2 aylık zaman diliminde hemen herkesin şehrin muhtelif yerlerinde bir şekilde karşılaştığı bir konu…

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, şehri didik didik ediyor, sıkı bir şekilde denetliyor. Bahsettiğim zaman diliminde şehrin en işlek ve yoğun cadde ve sokaklarıyla birlikte en ücra köşelerinde, en tahmin edilmeyen konumlarında da hem trafik hem de asayiş denetimleri yapıldı. Şimdilerde eskisi kadar yoğun değilse de denetimler belli bir rutin ile devam ediyor.

Her yiğidin yoğurt yeme şekli farklı olur derler… Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, 2023 yılının Ağustos ayında Konya’ya atanmıştı. Bir yıla yakın bir zamandır da Konya’nın emniyeti kendisinden soruluyor.

İzmir, Batman, İstanbul, Tokat, Tekirdağ, Diyarbakır, Gaziantep, Ankara, Karabük, Kilis, Mardin derken, meslek hayatı boyunca ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine farklı birçok şehirde görev yapmış bir isim…

Geride kalan 10 aylık zaman dilimine baktığımızda daha önceki emniyet müdürleri gibi Mahmut Bey’in de şehirdeki etkisini görüyoruz. Buna bağlı olarak da her yiğidin yoğurt yeme şeklinin farklı olduğu deyimini kendisine yakıştırabiliyoruz.

İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, şehirde asayişin sağlanmasını ciddi manada önemsiyor. Bunu her gün yaşadığımız, farklı noktalarını gezdiğimiz, farklı zaman dilimlerinde farklı bölgelerinde bulunduğumuz Konya’da emniyetin ve asayişin sağlanması adına yapılan uygulamalarda hissedebiliyoruz.

Elbette ki sadece asayiş yahut trafik uygulaması yapılıyor olması Konya’da asayişin sağlandığı manasını beraberinde getirmiyor.

İşimiz gereği emniyetle alakalı olan konuları yakından takip ediyor, içerisinde emniyet, polis ve benzeri kelimelerin geçtiği cümleleri duyunca hemen kulak kabartıyoruz.

Yine ülke genelinde, İçişleri Bakanlığı’nın emniyet ve asayişin sağlanmasına ve huzur ortamının korunması için yürüttüğü politikaların yansımalarını da şehrimizde hissediyoruz. Birbiri ardına sıralanan operasyonlarda narkotik ve kaçakçılıktan dolandırıcılık ve siber suçlara kadar hemen her alanda suç unsurlarının bertaraf edilmesi için yürütülen mücadeleyi görüyoruz.

Şehre dönüp baktığımızda ise bu operasyonların şehirde kimseyi rahatsız etmeden, sessiz sedasız bir şekilde, tereyağından kıl çekercesine gerçekleştirildiğini, neticesi itibariyle değerlendirildiğinde ise olası birçok suç unsurunun bu vesileyle ortadan kalktığını, suçluların cezasını çekmek üzere adli mercilere yönlendirildiğini anlayabiliyoruz.

Bugün polisiyle, bekçisiyle, jandarmasıyla ve tüm kolluk kuvvetleriyle barışık bir Konya var ise bunda tüm emniyet teşkilatının yapıcı tavırları ve iyimser yaklaşımları da yadsınamaz ölçekte değerlidir.

Bir taraftan güven veren bu teşkilat, diğer yandan da devletin sıcak yüzünü gösterebilir hale geldi. Bunu da yanından geçen bir çocuğun başını okşayan polisi görünce, yolun karşısına geçerken zorlanan bir yaşlıya el veren emniyet mensubundaki iyimserliği izleyince, motosikletinin kornasını çalmasına müsaade eden bir yunusun içindeki insan sevgisini hissedince anlıyoruz. Bu söylediklerimin hepsi muhtelif zamanlarda yaptığım gözlemlerdir, yani kendi gözlerimle gördüğüm hususlardır.

Önceki gün de sosyal medyaya bir görüntü düştü. İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, şehrin en işlek alanlarından birinde, Zafer Meydanı’nda yanında bulunan Konya Emniyeti’nin üst düzey yöneticileri ile birlikte adımlıyor, her adımda kendisini tanısın, tanımasın yoldan geçenlerle selamlaşıyor, ayaküstü sohbet ediyordu.

Paylaşılan görüntülere yapılan yorumlarda birçoğunun kendilerini selamlayan kişinin İl Emniyet Müdürü olduğunu çok sonra öğrendiği ve polis teşkilatının başındaki bir ismin bu şekilde halkın arasında yürüyor olmasının mutluluk verici olduğunu söyleyenler olmuş. Kimileri de polisin, jandarmanın, bekçinin ayaklarına taş değmesin diye dualar etmeyi ihmal etmemiş. Tabi Zafer yürüyüş alanının az ilerisinde bulunan Şükran Mahallesi’nde de yürümelerini tavsiye edenler olmuş. Bizim öğrendiğimiz kadarıyla bu yürüyüş Şükran Mahallesi’nin de içinden geçildikten sonra Tarihi Bedesten Çarşısı civarında noktalanmış. Biz de tüm emniyet teşkilatımıza işlerinde kolaylıklar diliyor, Konya’nın huzuru, güven ortamının tesisi ve asayişin sağlanması için emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR