Tülay Gizem Başar

Tülay Gizem Başar

Tarihi Bedesten Çarşısı’nın neye ihtiyacı var?

Tarihi Bedesten Çarşısı’nın neye ihtiyacı var?

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek “Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri” 16, 17 ve 18 Ağustos tarihlerinde Tarihi Bedesten’de ve Türbe önü Çarşılarında Konyalılarla buluşacak.

Tarihi Bedesten Çarşısı Ahilik Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Küçükavcılar, Konya’da ekonomik hareketliliği canlandırmak ve unutulmaya yüz tutmuş meslekleri yeniden hatırlatmak amacıyla hazırlanan Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri’ne tüm Konyalıları ve şehri ziyarete gelen vatandaşları davet etti.

Hüseyin Beyle gerçekleştirdiğimiz röportaj sonrası biraz Tarihi Bedesten Çarşısı’nın neye ihtiyacı olduğu hakkında konuştuk.

Küçük yaşlarda Tarihi Bedesten Çarşısı’na gelmek bana zulüm gibi gelirdi. Sebebini kardeşlerimi gördükçe anladım.

Kardeşlerim Tarihi Bedesten Çarşısı’na gelmek istememelerinin sebebinin alışveriş merkezlerinin çocuklara göre daha eğlenceli olduğunu ama Tarihi Bedesten Çarşısı’nın daha çok büyüklere yönelik olduğunu söylediler.

Haklılar aslında iki bin yıllık tarihi olan bu çarşıda pek çok işimizi kolaylıkla yapabiliyoruz. Fakat küçük çocuklarımıza yönelik burada pek bir alan yok. Çocukların burada eğlenmesi pek mümkün değil.

Bu sebeple çarşıya çıkmak çocuklar ile bir yerden sonra bir zulüm haline geliyor.

Tarihi Bedesten Çarşımızın çocuklar için bir eğlence alanına ihtiyacı var.

Aileler alışverişlerini rahatlıkla gerçekleştirirken çocuklarında eğleneceği bir mekan Tarihi Bedesten Çarşısı’na çok uygun olacaktır.

Geçmiş kültürü ve atmosferi ile bizi etkileyen bu çarşımızın tarihi dokuya uygun şekilde hem çocuklarımıza hem de yetişkinlere yönelik bir eğlence mekanı çok yakışır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Tülay Gizem Başar Arşivi
SON YAZILAR