Kültür’e müdür aranıyor!
Konya’da kültür ve turizm denince akla gelen ilk isimlerden biri hiç şüphesiz ki Abdülsettar Yarar’dır…
İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak uzun yıllar görev yapmış bir isim olan Abdülsettar Yarar Bey, Konya kültürünün gelişmesi Konya turizminin daha canlı hale gelmesi adına önemli hizmetler gerçekleştirmiş bir isimdir.
Konya’da kültür adına hem merkezi idarenin yereldeki temsilciliği olan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hem de yerel yönetimler tarafından kayda değer yatırım ve hizmetler gerçekleştiriliyor.
Konya, bu yatırım ve hizmetlerin meyvelerini toplamaya başladı. Büyük bir cevheri içinde barındıran Konya’nın turizm ve kültür adına elinde bulundurduğu bu cevherin bir kısmı günyüzüne çıkmış oldu. Daha çıkarılacak çok cevher, yürünecek çok mesafe var. Gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Konya ile ilgili müspet yaklaşımı, gerek yerel yönetimlerimizin merkezi idareyle olan ilişkilerinin kuvveti ve şehrin kültür ve turizm hazinesinin ortaya çıkarılması konusundaki mahareti Konya’yı turizm alanında dün olduğundan daha iyi bir noktaya taşıdı. Yarınların bugünden çok daha iyi olacağını da planlanan yatırımlar ışığında anlayabiliyoruz.
Abdülsettar Yarar Bey’e konuyu tekrar getirecek olursak…
Kendisiyle tam hatırlamıyorum ama 8-9 ay kadar önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde birkaç gazeteci büyüğümüz ile birlikte akşam güneşi batarken buluşup, gecenin geç vakitlerine kadar Konya kültürü ve Konya turizmi üzerine konuşmuştuk.
Yapılanları, yapılmakta olanları, yapılması gerekenleri, Konya’nın turizm pastasından daha çok pay alabilmesi için ortaya konulan projeleri uzun uzadıya konuşmuştuk…
Bugün Payitaht Müzesi’nde sergilenen ve Selçuklu Sultanları’nın mezar kalıntılarından elde edilen argümanlarla ortaya çıkan, Sultanların DNA ve anatomi analizleri titizlikle gerçekleştirildikten sonra yüz ve beden görünümleri gerçeğine en yakın şekliyle oluşturulan heykellerde Abdülsettar Bey’in büyük emeğinin olduğunu da burada öğrenmiştim.
Konya’da metfun bulunan Hz. Mevlana’nın ölüm yıldönümlerinde 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Şeb-i Arus etkinlikleri, bu çerçevede yine her yıl yapılan Mistik Müzik Festivalleri de Konya’nın turizm ve kültür alanındaki cevherlerinin parlatılması anlamında önemli göstergelerden biridir.
Sadece şehir merkezinde değil, Konya’nın dört bir yanında yerel yönetimlerle uyumlu bir halde yürütülen turizm ve kültür çalışmaları neticesinde bugün Konya’da adım attığınız her yerde Anadolu medeniyetinin izlerini, bizi biz yapan değerleri görebiliyoruz.
Konya’da taş üstüne taş koyan her kim varsa ondan Allar razı olsun… Bunu kişiler üzerinden bir şeyler yazacağım zaman hep söylerim…
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde yeni müdürün kim olacağı ise merak konusu… Konya’da turizm alanıyla iştigal olanların yakından tanıdığı isimlerden olan, Konya turizmine önemli hizmetler sunan, yakın zamana kadar da Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Yündem, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne kısa bir süre önce vekalet etmeye başladı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde yeni müdürün kim olacağı ise merak konusu… Konya’da turizm alanıyla iştigal olanların yakından tanıdığı isimlerden olan, Konya turizmine önemli hizmetler sunan, yakın zamana kadar da Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Yündem, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne kısa bir süre önce vekalet etmeye başladı.
Yani kültür ve turizm başıboş değil, sahipsiz değil…
Zaten hiçbir kamu kurumu bir an bile sahipsiz kalmaz. Ne kadar süre vekalet eder, ne zamana kadar görevi sürer, asaleten atanır mı bilemeyiz… Ancak aslin olmadığı yerde vekil, asildir. Mehmet Bey’in de üzerindeki görevin ve sorumluluklarının bilincinde olduğu kanaatiyle, başarı çıtasını daha yüksek yerlere taşıyacağına inanıyor ve kendisine görevinin hayırlı olmasını diliyorum.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.