Rasim Atalay

Rasim Atalay

Sen de yüreğini koy ortaya

Sen de yüreğini koy ortaya

Süper Lig’e süper bir başlangıç yaparak, Kasımpaşa’yı deplasmanda 3 golle yenen ve ligin ilk haftasında hanesine 3 puanı yazdıran TÜMOSAN Konyaspor’umuz bugün ligin ikinci maçında Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi MEDAŞ Stadyumu’nda yani Konyaspor’umuzun ev sahipliğindeki maç 21.00’da başlayacak…

Bu sezon Konyaspor’umuzun evinde oynayacağı ilk maç olması hasebiyle, 17:30’dan itibaren stadyum çevresinde ve stadyumda bulunan Konyaspor Store’de çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Uzunca bir aradan sonra hem takım, hem de taraftar Konyaspor’un evinde, Anadolu Kartalı’nın yuvasında buluşmuş olacak.

Geçtiğimiz sezon sürekli korkulu rüyalar gören, son maçın son anına kadar düştük mü kaldık mı dedirten Konyaspor’umuz, geçtiğimiz sezonun şampiyonu Galatasaray ile yine Konya’da adeta ecel terleri döktüren bir sınav vermişti.

Dişini tırnağına takıp Galatasaray’dan puan ya da puanlar alması gerektiğini çok iyi bilen takımımız, istediği oyunu sahaya yansıtamamış ve nihayetinde sahadan 3-1 mağlup ayrılan taraf olmuştu.

Trabzonspor’un Ankaragücü’nü yenmesi ile birlikte ligden düşen takım Ankaragücü olmuş, Konyaspor ise pamuk iplikleriyle bağlı olsa da süper ligde kalabilmişti…

Her ne kadar geçmiş geçmişte kalsa da, rakip Galatasaray olunca bunu hatırlıyor ve hatırlatıyoruz…

İstanbul takımlarına karşı genel manada Anadolu takımlarının zincirlerini kırdığını, makus talihlerini yendiğini, birçok Anadolu takımının İstanbul’un üç büyütülmüşüne karşı diş gösterip istediği sonucu elde ettiğini ve artık Anadolu takımlarının İstanbul hegemonyasını yıkabilecek güce, iradeye ve kabiliyete sahip olduklarını zaman içerisinde defalarca gördük…

Konyaspor’umuz da geçtiğimiz sezonlarda yenilmez gibi görülen, psikolojik üstünlüğü elinde tutan malum takımlara karşı hem kendi evinde hem de deplasmanda aklı başında, ne yaptığını bilen, sonuca odaklı ve puan ya da puanlarla biten karşılaşmalara çıkmıştı…

Bugün Galatasaray ile oynayacağımız maç da bu anlamda aslında sıradan bir lig karşılaşmasının ötesinde anlam taşıyor. Geçtiğimiz sezonun şampiyonu, son maçta bizi mağlup etmişti.

Daha doğrusu Konyaspor, Galatasaray’a mağlup olmuştu… Bu cümle sanırım daha doğru olacak. Çünkü o maçı izleyenler bilir, Konyaspor’un maçtan galip ayrılmaya dönük ne bir oyunu, ne bir tavrı, ne de galibiyeti getirecek bir hevesi vardı.

Bugün belki de yarım kalmış bir hesabı kapatmanın zamanı…

Futbolla ilgili yazarken cümleleri iyi seçmek gerekiyor. Sonuçta ligin başındayız, takımların gücü, meziyeti, öne çıkan yönleri net bir şekilde belli değil. Bu durum takımların birbirilerini analiz etmelerini zorluyor. Hepsinden önemlisi de top yuvarlak. 40 atak yapar atamazsınız, bir kez gelirler atar giderler. Böylesi sonuçlara gebe bir oyun. Ancak tüm bu riskli yanlarına rağmen, tarafımı belli ediyor ve Konyaspor’dan yana tavrımı ortaya koyuyorum. Vakit, yarım kalmış bu hesabı kapatma vaktidir.

Galatasaray ile oynayacağımız karşılaşma için Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, “Motivasyon anlamında Galatasaray maçının herhangi bir maçtan farkı yok” demiş olsa da ben bu maçın Konyaspor taraftarları ve tüm Konyaspor camiası için son derece önemli olduğunu düşünüyorum.

Deplasmanda aldığımız galibiyetin ardından evimizde Galatasaray’dan koparacağımız puan ya da puanlar Konyaspor’un ligdeki konumunu bambaşka bir yere koyacaktır. Yetmeyecek rakiplerin Konyaspor’a bakış açısı da değişecektir.

Tüm bunlarla birlikte elbette ki takımımızın sürükleyen gücü olan taraftarlarımız da moral ve motivasyon anlamında çok kıymetli. Evimizde bu sezon oynayacağımız ilk karşılaşma ve Galatasaray maçı olması nedeniyle bu maça taraftar ilgisinin hayli yoğun olması bekleniyor. Taraftarımız da bu beklentiyi boşa çıkarmayacak gibi görünüyor. Maç için alınacak olan bilet fiyatlarının yüksek olmasına karşılık kombine fiyatlarının dipte tutulması da aslında yönetimin tüm lig boyunca taraftarı stada çekmek adına ortaya koyduğu iradenin bir çıktısı olarak dikkat çekiyor.

Yukarıda da belirttiğim gibi maç sonucunun ne olacağını bilemeyiz. Ama gülen tarafın Konyaspor camiası olmasını gönülden isteriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR