Rasim Atalay

Rasim Atalay

Kollar sıvandı, Konya Şeker tatlandı

Kollar sıvandı, Konya Şeker tatlandı

Uzunca bir süredir durağan bir seyir içinde olan Konya’nın gündemi yeniden hareketlenmeye başladı.

Kısa bir süre öncesinde masada başlayan hareketlilik dün itibariyle sahaya da yayılmaya başladı.

Tahmin edeceğiniz üzere mevzu seçim…

Konya’da bulunan, Türkiye’ye mâl olan, Türkiye’nin en büyük çiftçi kuruluşu olan, 52 binin üzerinde üyesi bulunan Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nde seçimli genel kurul yapılacak.

Çok sayıda aday var…

Düzeltiyorum, çok sayıda aday vardı…

Adayların bir kısmı bazı isimler üzerinde birleşti, adaylıktan çekilip destekleme kararı aldı.

Mevcut adaylar içerisindeki isimlerin birçoğu hatta hepsi kulak aşinası olduğumuz isimler.

Recep Konuk…

Ramazan Erkoyuncu…

Ali Turan...

Servet Sarı...

Aslan Üstündağ…

Mehmet Taşpınar…

Gibi…

Recep Konuk’un sosyal medya hesaplarından yaptığı ve kollarını sıvadığı fotoğrafının da olduğu paylaşımlar epeyce gündem olmuştu…

Dün, Konya Şeker’in direksiyon koltuğunda uzunca bir süredir oturmuş olup, koltuğu Ramazan Erkoyuncu’ya devrettikten sonra yaklaşık 3 yıl ara verip yeniden sahalara dönen Recep Konuk’un adaylığını açıkladığı basın toplantısındaydık…

Sabah saatlerinde başlayan toplantı öğlen vakitlerinde son buldu…

Recep Bey’in dili şişmiş… Neredeyse 2 saat konuştu.

Ne anlattı?

Konya Şeker çatısı altında kooperatif üyesi çiftçilerle birlikte geride kalan dönemde yaptıkları faaliyetleri, üretilen markaları, kurulan tesisleri, Konya Şeker’in nereden nereye geldiğini anlattı.

Yetmedi…

Geride kalan 2 yıl 8 aylık süreci de değerlendirdi.

“Direksiyon koltuğundan kalkıp yan koltuğa oturduğumu söylediğimde, icap ederse yeniden direksiyon koltuğuna oturmaya talip olurum demiştim” cümlesiyle geçmişe atıf yaptı… Bugün de icap ettiğini düşünerek göreve yeniden talip olduğunu ifade etti.

“Kişiler değişsin diye değil, gidişatı değiştirmek için göreve talip oldum” cümlesi ise aslında yaptığı 2 saatlik konuşmayı özetleyen tek cümleydi…

Detayları ile ilgili bilgiyi ise arkadaşlarım haber sitemizde ve haber sayfalarımızda tüm ayrıntılarıyla aktardı. Dileyen Recep Konuk’un bir manada seçim manifestosunu buradan okuyabilir.

Gelelim Ramazan Erkoyuncu cephesine…

Recep Konuk gibi Ramazan Erkoyuncu da Çumralı… Her iki ismin geçmişte gerek kooperatifte gerekse özel işlerinde birlikte hareket ettikleri dönemlerin olduğunu hatta akrabalık bağlarının da bulunduğunu hemen herkes biliyor.

Ramazan Erkoyuncu’lu Konya Şeker’in geride kalan yaklaşık 3 yıllık dönemine baktığımızda ise daha sıkı bir ekonomi politikası izlediğini, yeni yatırımlar yapmaktan ziyade mevcut durumu idare edebilmek ve malum olan borçları bir düzene sokarak ödemek gibi bir önceliğinin olduğunu biliyoruz.

Nereden biliyoruz?

Zaman zaman yaptığı toplantılar aracılığı ile biraraya geldiğimizde ister istemez konu Konya Şeker’in ekonomisine geliyor, kendisi de yine istese de istemese de Konya Şeker’in ekonomik durumuyla ilgili belki de merak edilenleri kendi cephesinden anlatıyordu.

Ramazan Erkoyuncu ile son görüşmemizi hatırlıyorum…

Daha önceki açıklamalarına göre daha iyimser, daha pozitif, daha rahat, daha hakim, daha bilinçli, daha kendinden emin bir tavır çizmişti. Anlaşılan oydu ki yaklaşık 2,5 yıllık zaman diliminde kendi yoğurt yeme stilini kuruma benimsetmişti.

Yine bu özgüven ile birlikte yeni dönem için kollarını sıvayan isimlerden biri de Ramazan Erkoyuncu oldu… Yani Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin mevcut başkanı…

Aynı günün öğleden sonrasında Ramazan Bey de Çumra’da seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Kendisinin sevk ve idaresinde geçen yaklaşık 3 yılı paylaşan Ramazan Erkoyuncu, yeni döneme ilişkin de bir bakış açısı koyarak kooperatif üyelerinden destek istedi.

Diğer tarafta da Aslan Üstündağ var ki o da geçmiş yıllarda Konya Şeker’in başkanlığına oynamış, aktif bir isim. İlk açıklamayı da Haziran ayının ortalarında Üstündağ yapmıştı. Yani kollarını en erken sıvayan isim Üstündağ idi…

Netice itibariyle üyeleri itibariyle çok büyük bir camia olan, ekonomideki durumu itibariyle de büyüklüğünü her alanda gösteren, şehrin en önemli kıymetlerinden biri olan Konya Şeker için sıvanan kollar, şekeri tatlandırdı.

Şehir sanki uykudan uyandı. Seçim havası her yeri sardı, sarmaladı…

Bundan sonraki süreç saha çalışmaları ile daha hızlı ve hareketli geçeceğe benziyor.

Ne diyelim, Konya Şeker için, Konya için, ülkemiz için en hayırlısı neyse o olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR