Rasim Atalay

Rasim Atalay

Yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe!

Yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe!

Ülke gündeminin bu aralar suyu yine çok ısındı…

Kayseri’de Suriye uyruklu bir şahsın, Suriye uyruklu 5 yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine Kayseri başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında ‘Suriyeliler gitsin’ temalı eylemler hızlı bir şekilde yayıldı.

Mesele sadece Suriye uyruklu bir şahsın, Suriye uyruklu bir çocuğu taciz ettiği iddiasından ibaret değildi. Hemen ardından Suriye sınırlarındaki güvenli bölgede yaşanan olaylar, bu meselenin perde arkasında kuklaları oynatan başka bir elin olduğuna işaret etti.

Türkiye plakalı araçların ateşe verilmesi ve özellikle ay yıldızlı al sancağımızın yakılması, yenilir, yutulur, kabul edilir bir durum değil elbette.

Ancak bu tür hadsizliklere verilecek olan cevap sokaklarda değil…

Bu tür densizlikleri yapanlara Türkiye’deki mülteciler üzerine yürüyerek veremeyiz…

Bunu yapan maşaları tutan eli bulmak, tespit etmek, sonrasında da gereğini yapmak için suhuletle hareket etmek, itidalli davranmak, Türkiye’de bir iç karışıklık çıkarmak isteyenlerin değirmenine su taşımamak gerekiyor.

Kadim bir medeniyete sahip olan devletimiz halkın huzuru, sınırlarının güvenliği, milletinin refahı için bundan önce nasıl yaptıysa bugün ve bundan sonra da gereğini yapacaktır.

Sabırla beklemek, sükuneti korumak, durumdan vazife çıkarmadan devletin atacağı adımları beklemek en doğrusu olacaktır. Zira devlet, milleti için vardır.

Yaşanan bu olaylar üzerinden Türkiye genelinde cereyan eden üzücü hadiselerden Konya da nasibini aldı. Şehir merkezinde önceki akşam olağanüstü güvenlik önlemleri alınmıştı. Özellikle Suriyelilerin yoğun olduğu Şükran, Şems, İhsaniye gibi mahallelerde binlerce polis görev başındaydı. Dişe dokunur bir tatsızlık şehir merkezinde şükür ki yaşanmadı.

Ancak Çumra gibi, Ereğli gibi bazı ilçelerde yaşanan hadiseler üzerinden birçok vatandaşımız tepkisini göstermek üzere sokaklara çıktı.

Tüm bunlar bir yana, Siyonist İsrail lanetine karşı kanının son damlasına, canının son demine kadar savaşan, vatanını, yurdunu terk etmeyen, evsiz barksız kalsa dahi, aç susuz kalsa dahi, naçar kalsa dahi ‘öleceksek de vatanımızın topraklarında ölelim, düşmana göğsümüzü gere gere ve alnımızın akıyla şehadet şerbetini içelim’ diyen mazlum coğrafyanın evlatlarını düşünüp, Suriye’ye bakınca aklım da karışmıyor değil hani…

Neyse, yine de bize düşen taşkınlığa, karışıklığa, düzeni bozacak herhangi bir olaya mahal vermeden devletin gücüne sığınıp atılacak somut adımlarla bu sıkıntıyı da aşmak olacaktır.

HOŞGELDİN MURAT KURUM

Epeyce yaprak döktük bu aralar. Dökülen her yaprak, yerine yeni filizlerin doğmasını, yeni umutların yeşermesini de sağlıyor.

Önceki akşam bir yanımızın yaprak döktüğü dakikalarda bir yanımızdan da yeni filizler, yeni umutlar yeşeriyordu.

Resmi Gazete’nin yayımlanmasını belki de birçoğumuz ilk defa bu kadar merakla bekledi. Nihayet yayımlanan Resmi Gazete’de kabinedeki iki önemli değişikliğin ilanı vardı.

Konya’yı, Konyalıları yakından ilgilendiren bu değişiklikler sadece Konyalıları değil kanaatimce tüm Türkiye’yi sevindirdi, mutlu etti…

Uzunca bir dönemdir Sağlık Bakanı olarak görev yapan Prof. Dr. Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı’ndan alınmış ve yerine Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atanmıştı. Özellikle pandemi döneminde çok yorulan Prof. Dr. Fahrettin Koca’nın daha önce de birkaç defa görevden affını istediği biliniyordu. Bu kez Sağlık Bakanlığı’ndan alınarak görevden af isteği kabul olmuş oldu.

Daha önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevini yapan, AK Parti’den İstanbul Milletvekili olan, geçtiğimiz yerel seçimlerde de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum, kısa diyebileceğimiz bir aranın ardından asıl görev yerine, yani Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na getirilmiş oldu.

Hemşerimiz, Konya’nın has evladı Murat Kurum’un yeniden bu göreve getirilmesi başta Konya olmak üzere tüm Türkiye’yi mutlu etti. Çünkü Sayın Bakan kendini icraatlarıyla sevdirmişti. Sıcak ve samimi yaklaşımının yanında ‘ayinesi iştir kişinin’ deyimini karşılayan icraatlarıyla da sevilmiş, sayılmış ve toplumda karşılık bulmuştu Murat Kurum…

Hemşerimiz Murat Kurum’a da yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum. Hem ülkemiz ve hem de Konyamız için faydalı işlere imza atacağına, yaptıklarını yapacaklarına teminat göstererek yürekten inanıyorum. Allah mahcup etmesin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR